Napovednik: Luisa Spagnoli, italijanska nadaljevanka

Vse to je tesno povezano z Luiso Spagnoli (1877–1935) in italijanskim mestom Perugia. Uspešni in napredni podjetnici v takrat izključno moškem poslovnem svetu ni bilo lahko, a z vztrajnostjo, voljo in obilico zamisli je uspela. Po njenem izvirnem receptu še danes izdelujejo čokoladne bonbone, ki so znani po vsem svetu, prav tako še danes uspešno deluje modna blagovna znamka z njenim imenom.


1. del
Mlada Luisa živi v Perugi in sanja o tem, da bi bila sama svoja gospodarica. Poroči se z glasbenikom Annibalejem Spagnolijem, ki kmalu odpotuje služit vojsko. Luisa med njegovo odsotnostjo s svakinjino pomočjo kupi staro propadlo slaščičarno in se nauči izdelovati konfete. Annibale po vrnitvi iz vojske sprva ni navdušen nad ženino zamislijo, a naposled le zaviha rokave in skupaj z Luiso razvijeta uspešen posel. Skupaj ustvarita družino, saj se jima rodijo trije sinovi. Nekega dne se Luisa zameri pomembni stranki, domišljavemu grofu, ki iz maščevanja po mestu razširi laži o slaščičarni. Luisa zato sklene, da bo svoji največji stranki, lastniku tovarne testenin Buitoniju, predlagala združitev podjetij. Tako nastane tovarna Perugina, ki jo sprva vodi Buitonijev sin Riccardo, pozneje pa jo, zaradi hudih finančnih, težav prevzame njegov brat Giovanni.

LUISA SPAGNOLI / Italija / 2015

scenarij: Franco Bernini, Gloria Malatesta
režija: Lodovico Gasparini
v glavnih vlogah: Luisa Ranieri, Vinicio Marchioni, Matteo Martari, Elena Radonicich, Massimo Dapporto, Gianmarco Tognazzi, Franco Castellano

Po predvajanju še 7 dni na voljo na našem TV portalu.