Zakonca Merete in Joachim se z enajstletnim sinom Linusom iz Norveške preselita na Dansko, kjer je Merete s prijateljico Nanno ustanovila podjetje.


Joachim je fotograf in v novem okolju išče priložnosti za delo. Nanna je v zvezi z mlajšim Kasperjem. Želita si otroka, a po zdravniškem pregledu je jasno, da skorajda nimata možnosti, zaradi česar je njuna zveza na preizkušnji.

Merete po dolgem času sreča Henrika, nekdanjo simpatijo. Da iskrica med njima še ni ugasnila, spozna tudi Joachim. Tako Merete in Joachim kot Nanna in Kasper se znajdejo na razpotju.

Bosta zvezi prestali življenjske preizkušnje ali bodo šli vsak svojo pot?

MELLOM OSS / Between Us

scenarij: Ole Marius Araldsen, Nicolai Cleve Broch, Marie Hafting, Anna Neye, Patrik Syversen, Jesper Sund, Tone Mygind Rostbøll
režija: Eigil Langmark, Charlotte Sachs Bostrup
v glavnih vlogah: Nicolaj Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Lærke Winther, Johannes Nymark

1. del:

Merete se je z Joachimom in sinom Jonasom zaradi službe preselila na Dansko, njena prijateljica in poslovna partnerica Nanna se z deset let mlajšim partnerjem Kasperjem trudi zanositi. Ko vsi štirje odidejo na poroko skupnega prijatelja, Kasper prvič posumi, da je morda neploden, Joachim spozna kustosa, kateremu bi lahko pokazal svoje fotografije, Merete pa sreča svojo staro ljubezen, Henrika.