Napovednik, Film tedna: Posebno priznanje, francoski film

Komična drama po resničnih dogodkih. Dekle z downovim sindromom je trdno odločena, da bo opravila maturitetni izpit, tako kot vsi njeni vrstniki... Toda zanjo to ni enostavna naloga in poleg lastne ne samozavesti, se mora spopasti še z dvomi svojih najbližjih in zbadljivkami svojih sošolcev.
Ker je posebna, se mora spopasti z vsakim novim področjem posebej in sama ugotoviti, kje so njene meje. Sošolci so, kakor pač so sošolci; eni so razumni, tenkočutni in radi pomagajo, drugi so brezobzirni, zlobni in zajedljivi. Nič drugače ni z učitelji, ki svoje predsodke znajo ali pač ne znajo prikriti.
Francoski TV-film je imel rekordne gledanosti na francoskih televizijah. Je obenem čista »emocionalka« prežeta z dobrim humorjem, skratka »film za dobro počutje«, ki ga je težko prezreti.
Režija: Christophe Campos / Zgodba: Nathalie Hugon, Vincent Robert / Scenarij: Nicolas Mercier / Koscenaristi: Claire Lemaréchal, Christophe Campos, Nils Tavernier, Laurent Bertoni / Igrajo: Marie Dal Zotto, Bruno Salomone, Hélène de Fougerolles, Jonathan Lambert, Carole Richert, Maïra Schmitt, Gaspard Meier-Chaurand, Anaïs Rougerie, Clémence Joneau, Samuel Allain-Abitbol…

Caminando Productions
Caminando Productions