Napovednik, Normalni ljudje, koprodukcijska nadaljevanka


Pred premiero nadaljevanke si boste lahko ob 21.35 na TV SLO 1 v oddaji Televizorka ogledali pogovor z zgodovinarko in analitičarko popularnih kultur Manco Renko, ki bo govorila o fenomenu irske pisateljice Sally Rooney, ki ji pravijo kar glas milenijske generacije.


Nadaljevanka Normalni ljudje prikazuje odkrivanje samega sebe, ljubezni in spolnosti, intelektualne rasti, razmišljanja o odnosih in svetu.

Glavna junaka sta srednješolca Marianne in Connell, ki sta si zelo različna. Connell je priljubljen in vedno v središču pozornosti, Marianne nedružabna samotarka. Connell izhaja iz revne družine, njegova mati pospravlja hišo bogatih Marianninih staršev.

Med Marianne in Connellom se stke pristna vez, njun odnos je intenziven, a se odločita, da bosta to skrivala pred drugimi.

Ko pride čas maturantskega plesa, Connell Marianne razočara, zato ga noče več videti.


Naslednjič se srečata v Dublinu, kjer oba študirata. Tokrat sta njuni vlogi obrnjeni, Marianne je kul in družabna, Connell brez prijateljev in zadržan.

Ponovno obudita prijateljstvo, nato tudi zvezo, zaradi katere trpita oba.

Poleg tega Marianne bremeni hladen odnos z družino, Connell pa se spopada z depresijo in finančnimi težavami.

Bo prihodnost obeh junakov skupna in srečna ali pa bosta šla vsak svojo pot?


NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

Po predvajanju bo serija še 30 dni na voljo na portalu RTV 365.