Napovednik: Olimpijske igre: otvoritvena slovesnost, prenos

Otvoritvena slovesnost bo na olimpijskem stadionu v Tokiu potekala brez gledalcev in pod poostrenimi epidemiološkimi pogoji.

Njeno osrednje sporočilo bo vloga športa, ohranjanje olimpijskih vrednot in upanja za prihodnost. "Upamo, da bomo gledalcem lahko predstavili, kako lahko vsi slavimo razlike med nami, smo empatični drug do drugega in živimo skupaj v sočutju," so zapisali na spletni strani.

Na Televiziji Slovenija bomo v okviru olimpijskih iger pripravili približno 250 ur premiernega programa in posnetkov.

Gledalcem bomo ponudili množico neposrednih prenosov, poudarek pa bo na slovenskih nastopih in prenosu velike večine vseh drugih finalnih odločitev ter seveda tudi slovesnosti ob zaključku iger.
Drugi program Televizije Slovenija, ki bo do 8. avgusta povsem posvečen olimpijskim igram, bomo začenjali s prenosi v živo ob približno 3. uri ponoči.

Vsi zavezanci za plačilo RTV-prispevka lahko olimpijske igre na programih Televizije Slovenija spremljate kjerkoli znotraj Evropske unije. Potrebna je le registracija, za katero navodila najdete na spletni strani.

Ob 8. uri zjutraj jih bomo obogatili še s spremljevalnim studijskim programom iz Ljubljane, ki ga bo vodil Tomaž Hudomalj. Poudarek spremljevalnega studijskega programa bo v obveščanju gledalcev o dogajanju na olimpijskih igrah in vseh nastopih slovenskih športnikov.

Na prvem programu Televizije Slovenija bomo razširili informativne športne oddaje, povsem sveže bodo novice iz Tokia po Prvem dnevniku ob 13. uri in po Poročilih ob 17. uri, novost bo tudi Olimpijski dnevnik, polurna oddaja z Urbanom Laurenčičem, ki bo nadgradila Šport ob 19:45.

Vsi posnetki olimpijskih iger bodo še 7 dni po predvajanju na voljo na našem TV portalu.

Ekipa iz Tokia bo vsak dan poročala tudi za vse dnevno-informativne oddaje, snemala izjave slovenskih in tujih športnikov, pripravljala posebne olimpijske zgodbe ter se trudila pričarati olimpijski utrip iz japonskega velemesta v Slovenijo.

Vodja projekta olimpijskih iger na Televiziji Slovenija je Mile Jovanović.