Napovednik: Preko trupel, britanska nadaljevanka, 1/4

Peter Laurence, minister v britanski konservativni vladi, je samozavesten in karizmatičen politik. Krilo stranke ga vidi kot kandidata za najvišje mesto v državi, na katerem bi zamenjal trmasto premierko.

A tokrat se mora ukvarjati z razpadom svoje javne podobe in posledično tudi zasebnega življenja. K temu veliko pripomorejo njegovi nasprotniki.

Hči, ki ima težave s prepovedanimi snovmi, je izvedela, da ima že vrsto let ljubico; pojavi se Rose, ki trdi, da je njegova nezakonska hči; novinarka preiskuje honorarje, ki jih je dobival od lobista za privatizacijo zdravstva. Laurence preteklosti ne more ubežati. Mu bo uspelo pozornost javnosti preusmeriti drugam in v tej bitki zmagati?


1. del:
Minister za promet, konservativec Peter Laurence, zmaga na sodišču. Zaradi klevetanja je namreč tožil novinarko. Petrova odvetnika se zavedata, da je njuna stranka kriva. Novinarko, ki naj bi lažno poročalo, odpustijo. Premierka ni zadovoljna, saj tožba velja za neangleško, in svoji zvesti pomočnici naroči, naj izbrska kaj o njem. Peter prejme vabilo na pogovor v ženski zapor. Neka zapornica trdi, da je njegova hči.

ROADKILL / Velika Britanija / 2020

scenarij: Michael Keillor
režija: David Hare
v glavnih vlogah: Hugh Laurie, Dawn Ellison, Pippa Bennett-Warner, Millie Brady, Ophelia Lovibond, Shalom Brune-Franklin, Iain De Caestecker, Sarah Greene, Saskia Reeves, Patricia Hodge

Po predvajanju še 30 dni na voljo na našem TV portalu.