Primeri inšpektorja Vrenka 2: Nevidni človek, 1. del, slovenska nadaljevanka, 1/6

Drugo sezono odpre primer umora gostujočega kongresnika, ki ga naplavi na obalo Drave.

V Mariboru potekajo zadnje priprave na kongres na temo ekologije, ki ga organizira ambiciozna direktorica inštituta Ema Žnidaršič.

Poseben gost je mednarodno uveljavljeni strokovnjak, ki že leta predava v ZDA, Peter Divjak. Čeprav je bil začetek druženja kongresnikov idiličen - pod vodstvom Emine sodelavke Marte Jenko so odšli na izlet na Pohorje - pa na jutro velikega dogodka Drava naplavi truplo glavne zvezde kongresa, profesorja Divjaka.

Znaki kažejo, da je Divjak umrl nasilne smrti, zato se inšpektor Martin Vrenko (Dario Varga) z novim sodelavcem Tadejem Krajncem (Lovro Zafred) poda v iskanje storilca.

Foto: iz nadaljevanke
Foto: iz nadaljevanke

Velik del prizorov je posnet v Mariboru, v Vetrinjskem dvoru, nekatere najbolj izpostavljene like pa so uprizorili znani igralci Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Uroš Fürst, Peter Boštjančič, Nebojša Rako.

Scenarij za drugo sezono je nastal po motivih romanov slovenskega pisatelja Avgusta Demšarja Evropa, Hotel Abazzia in Obsedenosti v času krize.

Režiserja nadaljevanke sta Boris Jurjaševič (prvi dve epizodi) in Slobodan Maksimović (od tretje do šeste epizode).

Avtorsko jedro nadaljevanke sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, avtor glasbe Anže Rozman, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalki maske Lija Ivančič in Tina Prpar ter montažer Jurij Moškon.

Po predvajanju bo epizoda na voljo na portalu RTV 365.