Napovednik: Severna obzorja (I.), ameriška nadaljevanka, 1/7

Joel Fleischman je mlad zdravnik iz New Yorka. Ker za študij ni imel dovolj denarja, je napisal cel kup prošenj za štipendijo in odobrili so mu jo na Aljaski. V zameno mora štiri leta daleč od doma delati kot zdravnik. V Anchoragu je najel stanovanje, kjer namerava bivati z zaročenko Elaine, a po prihodu izve, da ga tu ne potrebujejo. Namesto tega so mu našli delovno mesto v Cicelyju, kjer ga domačini že pričakujejo. Izkaže se, da je Cicely bogu za hrbtom in da so domačini pisana druščina posebnežev. Joel je obupan ...

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1990

scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

  1. del:
    Dr. Joel Fleischman prispe na Aljasko, ki ga je štipendirala med študijem. Ker v Anchorageu ni delovnega mesta zanj, ga pošljejo v mesto na »aljaški rivieri«. Joel ugotovi, da je prišel v »luknjo« z zahojenimi kmetavzi in bednimi podrtijam. V ordinaciji ga pričaka Indijanka, ki vztraja, da bo delala pri njem. Ko Mauriceu pove, da bi rad odšel, ta od njega zahteva, da izpolni svojo dolžnost. Tudi s stanodajalko Maggie se spre, ko jo nesramno zamenja za lahko dekle.

Tokrat predvajamo obnovljeno verzijo v visoki ločljivosti.

Po predvajanju še 7 dni na voljo na našem TV portalu.