Napovednik: Biatlon - svetovni pokal, Kontiolahti

Slovenska reprezentanca bo nastopala pod vodstvom novega trenerja Nemca Ricca Grossa in brez dolgoletnega člana Klemna Bauerja, ki se je poslovil od tekmovanj.

V slovenskem taboru so veseli okrepitve pri dekletih, kajti pridružila se jim je bivša tekačica Anamarija Lampič. Prvo ime v naši moški reprezentanci je še vedno Jakov Fak.
V obeh konkurencah bodo manjkali beloruski in ruski predstavniki.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija
  • POSAMIČNA TEKMA (M): 29. 11 ob 13.10

Tekmovanje se bo začelo z najdaljšo preizkušnjo pri fantih na 20 km. Vsak zgrešeni strel kaznuje tekmovalca s pribitkom minute, zato imajo prednost dobri strelci, tudi Jakov Fak bo na tej tekmi iskal svojo priložnost.

Pri fantih je bil v prejšnji zimi najboljši Francoz Quentin Fillon Maillet, močno reprezentanco pa imajo tudi Norvežani in Švedi. Johannes Tignes Bø je po petih odličjih na olimpijskih igrah izpustil nadaljevanje sezone, v tej pa znova meri na skupno zmago in kolajne na svetovnem prvenstvu.

  • POSAMIČNA TEKMA (Ž): 30. 11. ob 13.10

V tej sezoni bodo tudi pri dekletih v ospredju Norvežanke, Švedinje in Francozinje ter posameznice, kot sta Avstrijka Lisa Theresa Hauser in Italijanka Dorothea Wierer.

Naslov najboljše iz prejšnje sezone brani Norvežanka Marte Olsbu Røiseland, na prvih tekmah pa zaradi dolgega okrevanja po bolezni ne bo nastopila predlanska zmagovalka Norvežanka Tiril Eckhoff.

Na prvi tekmi biatlonk v sezoni, na 15-kilometrski preizkušnji, sta favoritinji Švedinja Hanna Öberg in Italijanka Dorothea Wierer, ob tradicionalno dobrih Norvežankah.

  • ŠTAFETA: 1. 12 ob 10.55 (M) in 13.30 (Ž)

Tretji tekmovalni dan nove sezone svetovnega pokala bosta na vrsti obe štafetni preizkušnji, ki pokažeta moč posameznih reprezentanc. Tako pri moških kot ženskah naj bi bili v ospredju predstavniki Norveške, Švedske in Francije, slovenski fantje pa so v prejšnji zimi dosegli nekaj dobrih rezultatov.

  • SPRINT: 3 .12 ob 10.40 (M) in 13.40 (Ž)

V Kontiolahtiju na Finskem, prvi postaji nove sezone svetovnega pokala v biatlonu, sta na sporedu sprinta v obeh kategorijah. Za zgrešeni strel mora nastopajoči v kazenski krog, dobri tekači pa lahko nadomestijo zaostanek.

  • ZASLEDOVALNA TEKMA: 4. 12. ob 12.10 (M) in 14.10 (Ž)

Zadnji dan na prvi postaji nove sezone svetovnega pokala v biatlonu, v Kontiolahtiju na Finskem, sta na sporedu zasledovalni tekmi. Biatlonci in biatlonke startajo po časovnih intervalih, glede na njihove zaostanke v sprinterski tekmi. To je za gledalce ena najzanimivejših disciplin.

Vse tekme bodo po predvajanju na voljo na portalu RTV 365.