BODYGUARD

scenarij: Jed Mercurio
režija: Thomas Vincent, John Strickland
v glavnih vlogah: Richard Madden, Keeley Hawes, Gina McKee, Sophie Rundle, Paul Ready, Vincent Franklin, Sutart Bowman, Pippa Haywood

Vojni veteran David Budd prepreči samomorilski bombni napad mlade muslimanke Nadje in zato napreduje ter postane telesni stražar Julie Montague, ambiciozne britanske notranje ministrice. Z ženo Vicky imata dva otroka, vendar ne živijo skupaj, saj se David več let po misiji v Afganistanu še vedno spopada s posledicami tamkajšnih dogodkov. Tarča teroristov postane šola, ki jo obiskujeta njegova otroka, kar bi lahko pomenilo maščevanje. V nevarnosti je tudi notranja ministrica, s katero se David zbliža. Raziskovanje dogodkov na lastno pest ga pripelje do suma, da gre za zaroto, ki sega v britanski politični vrh. Kakšna bo cena, ki jo bo plačal, da bi odkril resnico in razkrinkal storilce?


Zelo odmevna nadaljevanka je bila deležna številnih prestižnih nominacij, Richard Madden pa je za vlogo Davida Budda prejel zlati globus.

1. del:

Narednik David Budd, ki je v specialni enoti policije, se z otrokoma z vlakom vrača z obiska pri mami. Nenadoma opazi čudno dogajanje in ko gre preverit, ugotovi, da se je nekdo zaklenil na stranišče. Po pogovoru z nadzornico na vlaku sklene, da bo ukrepal in na stranišču odkrije žensko, ki ima na sebi jopič z bombo. Nadzornica obvesti policijo, nar. Budd pa začne prepričevati žensko, naj ne sproži bombe. Ko se na vlak vkrca policija, hočejo teroristko ustreliti, toda David tega ne dovoli in jih prepriča, da se bo predala. Pogajanje je uspešno in vse mine brez žrtev. V službi šefinja Davida pošlje na novo delovno mesto, postal bo telesni stražar notranje ministrice.