Napovednik: Trigrad: Trigrad hiša, slovenska nadaljevanka, 1/8

Trigrad je odročna in na videz idilična vas, kjer ljudje še vedno živijo globoko povezani z naravo in gozdom.

Ko novi lastnik “prepovedanega” oz. “svetega” gozda boršta po očetovi smrti postane tujec, vaški sin, ki so ga v zgodnjem otroštvu poslali od doma, starodavna verovanja v svetost gozda trčijo ob interese tistih, ki so prepričani, da se mora vas razvijati in izkoristiti, kar ji narava ponuja.
Tujčeva vrnitev in ponovna vez z otroško prijateljico Jasno sprožita razkrivanje skrbno varovane družinske in vaške preteklosti, polne misterijev, izginotij in smrti.

Prvi del

Ko se Črt po tridesetih letih vrne v rojstno vas prodati dediščino, se enodnevni posel razvije v odkrivanje preteklosti in skrivnostnih dogodkov, ki so zaznamovali kraj.

Črta so kot otroka poslali od doma.

Trideset let kasneje se po očetovi smrti vrne v vas, da bi prodal podedovano hišo in gozd. Še preden mu uspe urediti prodajo, ugotovi, da je na pokopališču pokopan samo oče, ne najde pa groba svoje davno umrle mame. Skrivnostna preteklost družine in okoliščine, ko se zaplete z domačini, ga prisilijo da noč preživi v Trigradu.

Režija: Sonja Prosenc / Scenarij: Nina Zupančič, Gregor Fon, Sonja Prosenc / Direktor fotografije: Mitja Ličen/ Produkcija: Sever & Sever

Po predvajanju na voljo na našem TV portalu.