Napovednik: V džungli, italijansko-hrvaški dokumentarni film

Skozi oči Elise Menon, karizmatične gledališke režiserke, bomo skupnost afganskih in pakistanskih migrantov odkrivali prek intimne in povedne gledališke predstave, ki na empatičen in neobičajen način opozarja na trenutne migracije.

Elisino delo skuša nevidne narediti vidne, skuša povezati med sabo različne realnosti, tudi tiste z družbenega obrobja. Film obravnava temo oddaljenosti. S kulturnega in jezikovnega vidika se nanaša na odnos med migranti in krajevnim prebivalstvom, s fizičnega vidika pa na tistega med migranti in njihovimi družinami.

Cristian Natoli, režiser

Na gledališki delavnici ustvarijo predstavo, v kateri želijo gledalcem pokazati, da tujci iz džungle niso nevarni in jih ne ogrožajo. Gledalci ob predstavi začutijo, da so jim migranti bolj podobni, kot mislijo. Ustvarili so prostor za drugačno razmišljanje.

Foto: posnetek iz filma
Foto: posnetek iz filma

Dokumentarni film The Jungle se osredotoča na pletenje vezi med protagonisti tega projekta in išče stične točke, ne pa razlik. Ponuja kreativno in zanimivo zgodbo o ljudeh in njihovih občutjih, ob tem pa se izogiba predstavljanju patetičnih in dramatičnih zgodb, ki jih mediji pogosto izkoriščajo.

Rezultat je film, ki se nikoli ne želi spremeniti v protest ali vzklik, ampak poskuša pokazati bolj človeško plat svojih likov.

Christian Natoli, režiser

Film in predstava izražata strast, predanost, ustvarjalno energijo in zabavo, vse, kar so sodelujoči doživljali ob ustvarjanju predstave. Poleg tega gledalcu pokaže intimnejši in bolj oseben pogled na migracije skozi empatijo gledališke igre in njeno zmožnost, da odpira nove razsežnosti tega vprašanja.

Foto: posnetek iz filma
Foto: posnetek iz filma
THE JUNGLE / Italija, Hrvaška / 2021

Režija: Cristian Natoli

Film bo po predvajanju še 30 dni na voljo na portalu RTV 365.