Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Čebelice • oddaje

Čebelice Tomaž Pengov - Drevo

19.09.2023

Pripoveduje: Matija Vastl Življenje je pesem. Prisluhnimo kamnu, prisluhnimo reki, prisluhnimo ptici, ki razprostira čudovita krila. Borček in Matija bosta prisluhnila pesmi drevesa iz prav posebne knjige, iz čebelice. Drevo bosta opazovala v vseh letnih časih in ga poskušala začutiti. Za piko na i nam bo Matija čudovito pesem drevesa izvabil iz trobente.

Čebelice Rdeča hiša

18.09.2023

Včasih si želimo nemogočih stvari. Tako bi Borček rad letel, vendar bobri ne letijo. Večkrat je poizkusil, pa je vedno naredilo «štrbunk«. Morda veste, česa si želi Jure, ki ga Borček in Barbara spoznata v Rdeči hiši? … Prisluhnimo. Zamižimo. In potujmo z domišljijo. Cvetka Sokolov, Rdeča hiša Bere in pripoveduje: Barbara Cerar

Čebelice Črvive pesmi

20.05.2022

Andrej Rozman Roza Kaj oddaja tako nenavaden vonj v Borčkovem brlogu? Ali bo Borčkov poseben izum, ki mu sam pravi protismrdljivikus deloval, če si ga s prijateljem Matejem Pucem nadeneta na nos? In kaj imajo z vsem tem opraviti Črvive pesmi? Hitro poglejmo!

Čebelice Skrivališče

01.01.2022

Nataša Konc Lorenzutti Kam se je skril Borček? Ali ga bo dober Borčkov prijatelj, dramski igralec Matej Zemljič, našel? In kdo bo našel Tina, ki si je prav tako zamislil izvrstno skrivališče za pozabljenimi deskami. Napeto bo!

Čebelice Lisičke

01.01.2022

Anita Leskovec Kdo se potika okoli Borčkove posteljice, ki je postala opazovalnica v gozdu? To so tatinske lisice. No, dramska igralka, ki se je spremenila v lisičko, Daša Doberšek, ni prav nič tatinska, nasprotno, prav prijazna je, celo tako prijazna, da jo bo Borček z veseljem gostil v svojem bralnem naslonjaču in z njo spoznaval še druge Lisičke.

Čebelice Kaj se skriva očku v bradi

30.12.2021

Boštjan Gorenc - Pižama Bober Bor je pripravljen na novo Čebelico pred spanjem. Z dramskim igralcem Željkom Hrsom sta našla prav posebno. Vas zanima, Kaj se skriva očku v bradi? Verjeli ali ne, v bradi se skrivajo vseh vrst zakladi. Poglejmo!

Čebelice Štiri črne mravljice

29.12.2021

Anja Štefan Bober Bor je svojo posteljico spremenil v ladjo. Udoben naslonjač, na katerem se mu je pridružila dramska igralka Aja Kobe, pa je postal pomožni čoln. In tako prijatelja plujeta med zgodbami Štirih črnih mravljic, ki na svet gledajo z vso širino srca. In to se pozna, saj v vsaki stvari najdejo smisel, ljubezen in moč.

Čebelice Zajec in lisica

28.12.2021

Ste že ujeli basen? Bober Bor je zanjo že nastavil past. Pa je basni sploh mogoče uloviti v past? Ojoj, zdi se, da bo Borček vanjo ujel dramskega igralca Gorazda Logarja. Prijatelja bosta skupaj iskala modrosti v poučnih zgodbah, zbranih pod naslovom Zajec in Lisica.

Čebelice Kdo ima srečno roko?

27.12.2021

Kristina Brenk Kakšne so pelargonije in kje uspevajo? Bobra Bora zanima, ali ima srečno šapico za sajenje teh prelepih cvetlic? Odgovor bo z dramsko igralko Ivo Babić našel v čudoviti zgodbi z naslovom Kdo ima srečno roko? Napisala jo je Kristina Brenk, ustanoviteljica izjemne zbirke Knjižnica Čebelica. V letu 2021 obeležujemo 110 let od Kristininega rojstva, zato bo to branje resnično nekaj posebnega.

Čebelice Balon Velikan

12.01.2021

Brž potegnimo trakec na skrivnostni škatlici, ki sta jo Egon in Oskar dobila v vrečki presenečenja! Kaj se bo zgodilo? Zagotovo nekaj čudovitega, zato hop v zgodbo Čebelice, ki sta jo Voranc in Bor izbrala za tokratno branje. Če ne marate presenečenj, jih boste zdaj vzljubili. Le droben namig: razmislite, kako rešiti balon, zagozden med velike stanovanjske bloke. Res, to je vse prej kot majhen balon! Andrej Rozman Roza: BALON VELIKAN; ilustracija Matjaž Schmidt; bobru Boru pripoveduje Voranc Boh

Čebelice Tista o bolhah

05.01.2021

Tudi vas kdaj vse srbi in se praskate po dolgem in počez? Ojoj, kako se mora počutiti šele mačja kraljica, ki je prav zares staknila čisto prave bolhe! Pssst! To je naša skrivnost, sicer nas bo njeno visočanstvo takoj odpustilo … Mačja kraljica je namreč odslovila že pol zaposlenih na dvoru. Naj nas to ne odvrne od branja njene zabavne zgodbe. Nina, Borček, kar začnita, prosim! Saša Eržen: TISTA O BOLHAH; ilustracija Jana Urbas; bobru Boru pripoveduje Nina Valič

Čebelice Celia Thaxter - Dogodivščine male miške

02.11.2020

Pripoveduje: Nika Rozman Kdo živi za majcenimi vrati, ki so se pojavila v radijskem studiu? Morda slon? Seveda ne, slon je zagotovo prevelik. Še zajček bi se težko stisnil skozi ta skrivnostni vhod. Kaj pa če je miška, morda prav tista iz čebelice, ki jo bosta Nika in Borček zdaj skupaj prebrala? Poglejmo! Hitro, skok v mišje dogodivščine.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov