Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dober večer • oddaje

Dober večer Dr. Marija Švajncer, filozofinja in pisateljica

29.04.2024

Dr. Marija Švajncer je rojena v Mariboru, v pisateljsko-novinarski družini, po izobrazbi je filozofinja, je avtorica desetih znanstvenih in strokovnih del s tega področja, je tudi avtorica petih romanov, sedmih pesniških zbirk, na natečajih tržaške revije Mladika je prejela več nagrad za poezijo, njeno rojstno mestno, na katerega je po lastnih besedah zelo navezana, pa jo je leta 2014 počastilo z Glazerjevo istino. Vabimo vas, da si pogovor z dr. Marijo Švajncer v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 29. aprila ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Dober večer Dober večer: dr. Zdenko Verdenik, nogometni strokovnjak

22.04.2024

Dr. Zdenko Verdenik bo 2. maja dopolnil 75 let. Rojen je bil na Ptuju, mladost je preživljal v sosednjih Pekrah, šport pa ga je oblikoval, najprej kot nogometnega igralca, pozneje kot trenerja in selektorja. Je redni profesor na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, in za razvoj nogometne stroke skrbi v okviru Zveze nogometnih trenerjev Slovenije. Vabimo vas, da si pogovor z dr. Zdenkom Verdenikom v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 22. aprila ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Dober večer Dober večer: dr. Ludvik Toplak

15.04.2024

Dr. Ludvika Toplaka že dobro poznamo, kot nekdanjega rektorja Univerze v Mariboru, kot pravnika, dolgoletnega profesorja, kot politika in kot diplomata, a predvsem kot neumornega iskalca novih priložnosti v visokošolskem izobraževanju, ki se v Sloveniji celo hitreje razvija izven kot v okviru treh ali štirih javnih univerz.

Dober večer Dober večer: dr. Marjan Toš

08.04.2024

Dr. Marjan Toš je otrok Slovenskih goric, po poklicu profesor zgodovine in geografije z doktoratom iz zgodovinske antropologije. Bil je novinar, uslužbenec organov za notranje zadeve, vodil je delavsko univerzo in strokovne službe Lovske zveze Slovenije, najdlje pa je bil vodja Kulturnega centra Sinagoga in prvi direktor Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor.

Dober večer Dober večer: Marjan Lah

25.03.2024

Marjan Lah je dolgoletni televizijski športni novinar, ki je najprej diplomiral na Visoki šoli za telesno kulturo v Ljubljani, današnji Fakulteti za šport, potem ga je pot zanesla na televizijo, kjer se je uveljavil kot športni novinar in dolgoletni urednik Športnega programa Televizije Slovenija. Je kritičen in analitičen poznavalec javne radiotelevizije, kakršna bi morala biti.

Dober večer Dober večer: dr. Joso Vukman

18.03.2024

Dr. Joso Vukman se je rodil leta 1946 v Pirovcu pri Šibeniku, njegov oče je bil delavec v Litostroju, sam pa se je v iskanju identitete med možnimi študiji tehnike, psihologije, filozofije ali književnosti, posvetil matematiki. Ko je prejel Zoisovo nagrado za življenjsko delo in so mu v dvorani gromko zaploskali, je najprej pomislil, da je to še en dokaz, da ga je slovenski narod sprejel medse.

Dober večer Dober večer: mag. Rudi Bračič

11.03.2024

Rudi Bračič je otrok železničarske kolonije v Mariboru, v nekdanji Železniški industrijski šoli se je najprej izučil za mehanika za dizelske lokomotive, toda bolj ga je vleklo k športu. Bil je nogometni vratar, predmetni učitelj in profesor športne vzgoje, nogometni trener, dolga leta športni funkcionar. Danes je najboljši slikar med nogometaši, ki zase pravi, da se še vedno uči.

Dober večer Dober večer: Miha Bučar

04.03.2024

Miha Bučar je idejni oče in vodja Muzeja južne železnice Šentjur za Štajersko pa tudi eden ne prav pogostih srečnežev, ki mu je bil njegov osnovni poklic življenjski konjiček. 24 let je bil šef železniške postaje v Šentjurju, nekaj več kot pol stoletja zbira železničarske eksponate, danes Znanje o bogati tehniški dediščini prenaša na otroke in turiste, muzej je njegov drugi dom. Upokojeni železničar Miha Bučar bo naš gost v ponedeljek 4. marca ob 20. uri.

Dober večer Dober večer: Gerhard Angleitner

26.02.2024

Gero Angleitner se je rodil leta 1943 v Mariboru, je predsednik Elektrotehniškega društva Maribor in podpredsednik Foto kluba Maribor. Študiral je elektrotehniko, postal predavatelj najprej na Višji tehniški šoli in pozneje na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, kjer je dočakal upokojitev. Lani je praznoval življenjski jubilej, in ob njem prejel Zlato značko Zveze kulturnih organizacij Slovenije, saj fotografija ni bila edina umetnost, ki se jih je posvečal.

Dober večer Dober večer: prof. dr. dr. h. c. mult. Vesna Rijavec

19.02.2024

Gostja tokratne oddaje Dober večer bo pravnica, univerzitetna profesorica, dvojna častna doktorica Vesna Rijavec. Sicer predavateljica in prodekanica za mednarodno dejavnost mariborske Pravne fakultete je pred nedavnim prejela častni doktorat Univerze v Uppsali na Švedskem. To je zanjo drugo takšno znamenje akademske časti, prvi častni doktorat ji je podelila Univerza v Gradcu.

Dober večer Dober večer: Dušan Poslek

12.02.2024

Dušan Poslek se je rodil v obmejnem zaselku Žahenberc v občini Rogatec, gimnazijo je obiskoval v Rogaški Slatini, univerzitetni študij pa je zaključil na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru. Po poklicu je detektiv, že štirinajst let dela v največji detektivski družbi v Sloveniji s sedežem v Mariboru, in je podpredsednik Detektivske zbornice Slovenije.

Dober večer Dober večer: Brat Janez Papa, frančiškan

05.02.2024

Brat Janez Papa je duhovnik, frančiškan in gvardijan reda, ki izvira iz prvotnega Reda manjših bratov, katerega ustanovitelj je Sv. Frančišek Assiški. Letos mineva 160 let od prihoda frančiškanov v Maribor. Zaznamovalo ga je vabilo škofa Slomška, od takrat pa je ta red nezdružljivo povezan z duhovnim in kulturnim razvojem Maribora.

Stran 1 od 33
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov