Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koda • prispevki

Koda Z izstopom Velike Britanije iz EU so se zvišali stroški spletnega nakupovanja na Otoku

06.04.2021

Pri spletnem nakupovanju v Veliki Britaniji mora kupec zdaj plačati DDV ali carino, višji so tudi stroški poštnine. Nove spremembe za vse nakupe iz tako imenovanih tretjih držav pa se obetajo prvega julija.

Koda Težave ob iskanju novega osebnega zdravnika

06.04.2021

Čeprav država predpisuje, da moramo vsi zavarovanci imeti izbranega osebnega zdravnika, več tisoč zavarovancev v Sloveniji nima osebnega zdravnika.

Koda V Sloveniji raste število družinskih zdravnikov, vendar imajo vedno manj opredeljenih oseb

06.04.2021

Po podatkih OECD-ja za leto 2018 smo imeli v Sloveniji 3,2 zdravnika na 1000 prebivalcev, kar je enako kot v Franciji in na Finskem, vendar manj od povprečja Evropske Unije, ki je 3, 8 zdravnika na 1000 prebivalcev.

Koda Zakaj primanjkuje družinskih zdravnikov?

06.04.2021

Po ocenah zdravstvene zavarovalnice bi takoj potrebovali dodatnih 220 zdravnikov. A med študenti medicine velikega zanimanja za družinsko medicino ni, zdravstvene domove pa zaradi preobremenjenosti ali boljših razmer za delo v tujini zapuščajo tudi zdravniki z večletno prakso.

Koda Slovenija se spreminja v veliko oglaševalno izložbo

06.04.2021

Člani iniciative Očistimo Slovenijo reklamnih plakatov opozarjajo na velike table z oglasi, ki ogrožajo varnost v prometu, zato državo pozivajo, naj v oglaševanje na prostem vnese več reda in boljši nadzor.

Koda ZPS: Banke vsako leto podražijo okoli 30 storitev

30.03.2021

Banke že dlje časa opuščajo ponudbo posamičnih plačilnih storitev in prehajajo na praviloma dražjo paketno ponudbo. Sodeč po košarici storitev, ki so jo oblikovali pri Banki Slovenije, tipični komitent za bančne stroške porabi dobrih 70 evrov na leto, pri čemer je razlika med najcenejšo in najdražjo banko več kot 68 evrov.

Koda Cene naftnih derivatov skoraj petino višje kot pred pol leta

30.03.2021

Cene naftnih derivatov so se od liberalizacije maloprodajnih cen oktobra lani v Sloveniji dvignile za skoraj 20 odstotkov. Preverili smo, koliko je trenutno treba odšteti za liter 95-oktanskega in dizelska goriva in ali je za podražitev kriv pohlep trgovcev ali pa so v ozadju drugi razlogi.

Koda Zaradi rekordno nizkih obrestnih mer primeren čas za refinanciranje posojil

30.03.2021

Finančni strokovnjaki pravijo, da denar že dolgo ni bil tako poceni, zato je zdaj primeren čas za refinanciranje posojil. S tem si je mogoče občutno znižati obrok ali skrajšati čas odplačevanja. Ali se to splača ali ne, je odvisno od višine obrestne mere, po kateri odplačujete posojilo, in od tega, koliko glavnice ste že odplačali.

Koda Pijače s sladili niso zdrava zamenjava pijačam s sladkorjem

30.03.2021

Potrošniki pri izbiri živil pogosto posežemo po takšnih z nižjo energijsko vrednostjo. Namesto pijač s sladkorjem na primer raje izberemo pijače z umetnimi sladili. A to je dvorezen meč, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje: kljub vnosu manjše energijske vrednosti te pijače slabo vplivajo na zdravje.

Koda Banke so odobrile 85 odstotkov vlog za odlog plačevanja posojil

30.03.2021

Epidemija je močno zarezala v proračun marsikaterega gospodinjstva, zato je država pred letom dni omogočila odlog plačevanja obveznosti, podjetja pa so lahko najela posojila z jamstvom države. Preverili smo koliko moratorijev je država odobrila.

Koda Združenje Frank tržni inšpekciji ponovno prijavilo deset bank

23.03.2021

Agonija slovenskih posojilojemalcev v švicarskih frankih v Sloveniji traja že šest let, celovite rešitve pa še ni videti, saj Združenje Frank in Združenje bank Slovenije nikakor ne uspeta najti skupnega jezika. Povod, da ostajajo na dveh bregovih, so bile zadnje sodbe hrvaških sodišč, ki so bile v korist kreditojemalcev švicarskih frankih.

Koda Menstrualna revščina

23.03.2021

Na Škotskem so konec lanskega leta kot prvi na svetu uzakonili brezplačne higienske pripomočke za ženske. S tem so naredili odločen korak k zmanjšanju tako imenovane menstrualne revščine. Podobni predlogi so se že pred leti pojavili tudi v Sloveniji, zgledi iz tujine so jim spet dali zagon.

Stran 1 od 47
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov