Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koda • prispevki

Koda Dr. Aleš Kuhar: Velikokrat je poceni izdelek tudi manj vreden

13.10.2020

Z agrarnim ekonomistom dr. Alešem Kuharjem smo se pogovorjali o tem kaj prinaša prihodnost: boljšo samooskrbo ali še več uvoza iz tujine?

Koda Iščejo kupce, ki so pripravljani plačati po pravični ceni

13.10.2020

Tilen Praprotnik je iz 60 m2 družinskega vrta prešel na 0,65 ha površine, kjer goji 60 različnih vrst rastlin. Na ekološki kmetiji Vegerila veliko časa posvetijo zmanjševanju stroškov pridelave in iskanju kupcev, ki so pripravljeni izdelke kupovati po pravični ceni.

Koda Koliko v pridelovalno-predelovalno-prodajni verigi kdo zasluži?

13.10.2020

Primerjali smo odkupne in maloprodajne cene slovesnkih pridelkov in mesa.

Koda Potrošniki plačujemo več, kmetje pa dobijo vedno manj

13.10.2020

Odkupne cene slovenskih kmetijskih pridelkov so vse nižje. Kmetje zato vse težje zaslužijo dovolj za preživetje, mnogim pa se proizvodnja hrane ne izplača več, opozarjajo v kmetijskem sindikatu. Na drugi strani so se maloprodajne cene hrane v trgovini zvišale. Potrošniki torej plačujemo več, kmetje pa dobijo vedno manj.

Koda Skoraj polovico pridelkov prodajo v tujino

13.10.2020

Mnogi so danes prepričani, da slovenski kmetje bijejo plat zvona. Odkupne cene pridelkov so porazne, rejci živine ne dosegajo cen, kot bi si jih zaslužili. Mnogi zato iščejo drugačne, morda nekoliko manj tradicionalne poti gospodarjenja na kmetiji. Tudi Vargazonovi iz Cvena.

Koda Cene goriva se v Avstriji vsakodnevno spreminjajo

06.10.2020

V Avstriji cene goriv določajo trgovci, med njimi pa vlada velika konkurenca. Uporabniki lahko cene primerjajo s pomočjo različnih aplikacij.

Koda Kaj prinaša sprostitev cen naftnih derivatov?

06.10.2020

Na Agenciji za varstvo konkurence ocenjujejo, da sprostitev cen pogonskih goriv ne bo v korist potrošniku. V raziskavi trga pogonskih goriv iz leta 2017 so ugotovila, da je zaradi velikih ovir na trg pogonskih goriv, kjer prevladujeta dva ponudnika, vstop novih "igralcev" malo verjeten.

Koda Visoke cene goriva v Italiji

06.10.2020

V Italiji trgovci sami določajo cene že skoraj tri desetletja. In posledice: preveč črpalk, goljufij in visoke cene. Za to je kriva predvsem država, ki ne spremlja dogajanja na trgu, zamuja pri odkrivanju davčnih utaj in zaračunava najvišje trošarine v Evropi.

Koda 5 dni po sprostitvi sta cene spremenila Petrol in OMV

06.10.2020

Preverili smo kako na sprostitev cen gledajo potrošniki, kaj pričakujejo in ali bodo zaradi novih pravil spremenili svoje navade.

Koda Struktura cene 95-oktanskega bencina

06.10.2020

Preverili smo kaj nam zaračunajo v ceni za liter goriva?

Koda Zakaj je država sprostila cene goriv?

06.10.2020

O tem zakaj se je država po 20 letih odločila za sprostitev cen goriv in kakšen vpliv bo to imelo na končne cene goriv ter proračun smo se pogovarjali z direktorjem direktorata za notranji trg na ministrstvu za gospodrstvo in tehnološki razvoj Francem Stanonikom.

Koda Pot do prodaje terjatev

29.09.2020

Kakšna so pravila in podrobnosti ene večjih bančnih prodaj terjatev do fizičnih oseb pred štirimi leti. Ta je močno vplivala na življenje več tisoč komitentov, ki svojih kreditov niso zmogli redno plačevati in katerih usoda je zdaj povsem v rokah švicarskega kupca DDM Holding oziroma njegovih pooblaščenih izterjevalcev iz Slovenije.

Stran 1 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov