Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnja beseda! • prispevki

Zadnja beseda! 2 za mmc_68508009

18.12.2021

Statistični urad je izvedel neformalno anketo o tem, katero darilo je med sledilci najmanj zaželeno pod drevescem. Ste vedeli, da so samo podjetja pri nas v lanskem letu izdelala za več kot 37 milijonov evrov nogavic? Ob koncu leta pa se radi ozremo nazaj, iščemo vrhunce in pripisujemo zasluge. Vsako leto izberemo besedo leto, osebnost leta, avto leta in celo barvo leta. Zakaj ljudje potrebujemo zaključke in po čem si bomo zapomnili letošnje leto?

Zadnja beseda! Zadnja beseda o Zadnji besedi

18.12.2021

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje. Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Zadnja beseda! Zakaj se Slovenci tako goreče pravdamo?

18.12.2021

Ste vedeli, da smo Slovenci eni največjih pravdarjev v Evropi in da zapravimo goro premoženja samo zato, da bi dokazali svoj prav? Slovenija je v evropskem vrhu lestvice spisanih in na sodišča vloženih nekazenskih zadev.

Zadnja beseda! O kulturi pitja med mladimi Gostja: Zala Gomboc

11.12.2021

Tretjina dvajsetletnikov, ki so sodelovali v raziskavi "Kaj pomeni biti v svojih dvajsetih" meni, da pijejo enako ali manj kot pretekle generacije in po alkoholu posegajo le občasno - ob praznovanjih in posebnih priložnostih. Okrog 20 odstotkov mladih alkohola ne pije, bodisi zaradi nezdravih pijač in okusa bodisi zaradi učinka, ki ga dobijo med pitjem alkohola. A kljub temu je statistika še vedno zaskrbljujoča, poleg sodobnih oblik alkoholizma je ta, predvsem zadnja leta, v porastu pri ženskah ...

Zadnja beseda! Zoom odpoved

11.12.2021

Družbena omrežja so preplavili odzivi na vidoposnetek, ki prikazuje, kako izvršni direktor enega od ameriških podjetij kar prek videokonference odpusti več kot 900 zaposlenih. "Izguba službe med pandemijo ni nujno slaba stvar" pa meni princ Harry, ki je z izjavo o nujnosti menjave službe, če te le-ta ne osrečuje, požel številne kritike ...

Zadnja beseda! Nas bo čez desetletje 3 milijone?

11.12.2021

Minister Počivalšek in vladni tvit sta te dni zabavala sledilce na spletu, ki so se med drugim spraševali, ali se nam po volitvah prihodnje leto obeta novo ministrstvo za reprodukcijo. Kako je mogoče na hitro obnoviti prebivalstvo in zakaj politična tendenca, da bi nas bilo več?

Zadnja beseda! EXPO 2020: Slovenija v Dubaju Gostja: Anuša Gaši

04.12.2021

191 držav in največji globalni dogodek od začetka pandemije. Slovenija se sredi puščave predstavlja z zelenim paviljonom, s poudarkom na trajnostnem gospodarskem razvoju. Nacionalni dan Slovenije bo potekal na kulturni praznik 8. februarja prihodnje leto, ko bodo do izraza prišle tudi skrbno izbrane uniforme slovenskega osebja. Veliko zanimanja poleg arhitekturnih presežkov posameznih držav, privablja t.i. ženski paviljon. Ta spominja na škatlico z dragulji, v njem pa najdemo prostor za razprave žensk, ki podpirajo ženske vizije, kako sooblikovati in izboljšati družbo. Sprašujemo se, kako zelo je Slovenija pri obiskovalcih v resnici prepoznana in kaj utegne ostati po koncu letošnje svetovne razstave?

Zadnja beseda! Enigma pogrešanih oseb Gostja: dr. Damijana Žišt

04.12.2021

Trenutno ima slovenska policija na seznamu 236 pogrešanih oseb, pri čemer vseh imen javno ne objavi. V prvih 24 urah najdejo policisti preko 80 odstotkov vseh pogrešanih oseb, majhen odstotek jih izgine za vedno. Statistično v štirih urah po prijavi najdejo več kot 90 odstotkov vseh pogrešanih otrok do 14. leta, ti so večinoma najdeni živi in zdravi. Zakaj ljudje največkrat izginejo in kako uspešna je policija pri iskanju pogrešanih? Velikokrat se izkaže, da nekateri v vse bolj odtujeni družbi nimajo nikogar, ki bi jih pogrešal. Kako se sorodniki soočajo s to nepredstavljivo izkušnjo in kako lahko državljani pomagamo pri odkrivanju misterija pogrešanih ljudi?

Zadnja beseda! Predrzni navijač in rekorderka Adele

04.12.2021

Navijač nogometnega kluba Fiorentina, ki je med neposrednim prenosom otipaval novinarko je dobil triletno prepoved obiska športnih tekmovanj v Italiji. Pevka Adele pa je prehitela Abbo – 30 je najhitreje prodajani album letošnjega leta.

Zadnja beseda! Ulična moda mladih

27.11.2021

Kaj izraža trenutna ulična moda generacije Z in kaj mladi z njo sporočajo? Kje vse, poleg pop kulture in Instagram nasvetov modnih vplivnežev, črpajo navdih? Si upate primerjati svoje modne odločitve iz vaših najstniških let?

Zadnja beseda! Slovenska Marija Terezija

27.11.2021

Poslaned Franc Breznik iz SDS je ministrico za šolstvo Simono Kustec, po preživeti drugi interpelaciji v državnem zboru ,primerjal z Marijo Terezijo sodobnega časa ...

Zadnja beseda! Kaj hoče ženska? Gostja: Irena Štaudohar

27.11.2021

Bi knjige o ženskah morali bolj kot ženske prebirati moški? Kaj vse nas v življenju definira in kaj se lahko sodobna ženska nauči iz portretno-biografskih zapisov o ženskih likih iz preteklosti?

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov