Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Studio Kriškraš Napišimo knjigo

30. 3. 2024

Bor predstavi svoje dosedanje knjige in se loti ustvarjanja nove napete zgodbe. Le kdo bodo zanimivi glavni liki, ki bodo nastopili v njej? Poglejmo.

Studio Kriškraš Prisluhnimo Borovi zgodbi

30. 3. 2024

Bor natisne in ilustrira svojo novo knjigo. Sledi napeta pripoved. Prisluhnimo mu.

Studio Kriškraš Skuhajmo domišljijo z Borom in Ajo

30. 3. 2024

Bor nas povabi v laboratorij za črke in besede. Izda nam prave sestavine za domišljijo. S sestrico Ajo jo bosta skuhala za pomoč pri ustvarjanju nove zgodbe.

Studio Kriškraš Spoznaj Bora

30. 3. 2024

Bor je odprl laboratorij za črke in besede. V njem bo nakuhal domišljijo in besedno ustvarjanje se lahko prične. Ko bo pritisnil kaj nekaj pik na koncu zadnjega stavka bo njegova nova knjiga dokončana. Zelo zanimiva in napeta bo! Kriškraški v studiu bodo izumljali zabavne besede za nov slovar ali kot bi rekli pošasti Bu in Ba, »sluzvar«.

Lučka - Pitypang Az építőkockák és az építés/Igralne kocke in gradnja

26. 3. 2024

Az adás témája az építőkockák és az építés. Az oviban a gyerekek dobozokból és kockákból építettek, az iskolás gyerekek pedig egy egész várost hoztak létre építőkockákból. Megnézhetitek azt is, hogyan zajlik egy igazi építkezés. Tema oddaje so igralne kocke in gradnja. V vrtcu so otroci gradili iz škatel in kock, šolarji pa so iz kock ustvarili celo mesto. Ogledate si lahko tudi pravo gradbišče.

Z kot Zofka Povej zgodbo

23. 3. 2024

Avtor glasbe za pesem Zgodbo povej: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija: Špela Kuclar Montaža: Martina Bastarda Grafična podoba: Damjan Popovič Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić Besedilo: Zgodbo povej mi, povej mi, povej, sem že pripravljen, govori naprej. Zgodbo povej mi, se ne ustavljaj, dolgo, najdaljšo, se ne ponavljaj. Zgodbo povej mi, najbolj napeto, najbolj junaško, burno začeto. Zgodbo povej mi, povej mi, povej, in pa na koncu le srečo prištej. Refren: Se nekaj je nekaj nekoč pripetilo, nekje se, nekje je nekaj zgodilo. Za gore devetkrat je treba stopiti, devet, oh, devet še vodá premostiti. Da videl boš, videl, kaj sploh je bilo, nekje, tam nekje, ja, za zadnjo goró. Refren.

Z kot Zofka Zofka se poslavlja, skupaj z malimi gosti v studiu

23. 3. 2024

Zofkarji bomo v četrti sezoni spoznavali črke, eno po eno, od A do Ž. Tudi poklic, predstavljen v rubriki V kot Velik, bo povezan s črko posamezne oddaje. To še ni vse. Rubriko U kot ustvarjanje bodo popestrili navihanci. Kakšni bodo in s čim se bodo najraje sladkali, naj ostane skrivnost. Lahko izdamo le to, da bodo skupaj živeli v hiši abecede. Zofa Zofka bo še vedno sestavljala uganke, otroci pa bodo odgovore nanje razkrili v studiu. Na Zofki. Mladi ugankarji se lahko prijavijo na naslovu zofka@rtvslo.si. Nove pesmice bodo povezane s črkami in z besedami. Od A do Ž. Voditeljem se bo pri petju in igri pridružila zofkarica Tisa. In kdo bo letos najbližje Zofki? Še vedno zmedeni Nejko z zvedavo Ado, še vedno malo lenobni Gaki z bistroumno Malinko in še vedno sanjava Anka z vedoželjno Izabelo. Naj se nova zofkasta doba začne! G kot glejte nas!

Z kot Zofka Zgodba od A do Ž

23. 3. 2024

Ker so predstavili vse črke abecede, se Zofkarji sprašujejo, katero naj ponovno predstavijo. Gakiju se zdi najprimernejša črka G. Po prebrani uganki je zmeda še večja, saj Zofka išče pripovedovalca. Kdo se bo v pripovedovanju najbolj izkazal? In katera črka bo ponovno glavna? V družbi Zofkarjev izveste vse. Od A do Ž.

Z kot Zofka Zgodba

23. 3. 2024

Kdaj ste nazadnje prisluhnili kakšni zgodbi? Je bila resnična ali izmišljena? Kdo je nastopal v njej? Jakobu so všeč napete zgodbe. Iz kakšne zgodbe pa je skočil gusar Svit? S kot skok v delovni kotiček!

Z kot Zofka Abeceda

23. 3. 2024

Jakob in Svit sestavljata abecedo. Črke so se nagajivo pomešale … Črka V je na prvem mestu, zadnja pa je J. Priskočite jima na pomoč in se tudi vi pomešajte med črke! Od A do Ž.

Studio Kriškraš Jahanje v maneži

23. 3. 2024

Za jahanje se primerno oblečemo, obujemo in nadenemo čelado. Stela je že pripravljena, da nam pokaže jahanje v maneži.

Studio Kriškraš Stela predstavi štirinožnega prijatelja

23. 3. 2024

Stela na čudovitem kraju obišče dolgorepega in dolgogrivega prijatelja. Uganite, kdo je?

Studio Kriškraš Skrb za konja

23. 3. 2024

Kako čudovito Stela poskrbi za konja Armanija. Lačen je, potrebno ga je skrtačiti in mu očistiti kopita.

Studio Kriškraš Spoznaj Stelo

23. 3. 2024

Stela ima štirinožnega prijatelja s košato grivo, ki glasno kopitlja. Armani je konj, ki ga zelo rada jaha in z njim preživlja prosti čas. Pred ježo ga nahrani, očistiti in opremi. Steli gre vse več kot odlično. Katero domačo ljubljenko pa bodo gostili Kriškraški v studiu? Preverimo.

Z kot Zofka Črki Z in Ž

16. 3. 2024

Avtor glasbe za pesem Črki Z in Ž: Gašper Lovrec Besedilo pesmi in scenarij: Sara Lužovec Mojster obdelave zvoka: Robert Sršen Režija: Špela Kuclar Montaža: Martina Bastarda Grafična podoba: Živko Ratković Glasovi: Anka Eržen, Gašper Lovrec, Nejc Jezernik, Tisa Capuder Instrumenti: kitara - Gašper Lovrec, bas kitara - Miha Ribarić, trobenta, klavir - Luka Krof, bobni - Zlatko Djogić, pozavna - Žan Plohl Besedilo: Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo. Vse so nekam jezikave, vsem do pet minut je slave. Danes črka Z je slavna, njena pa beseda glavna. Z Z kot zmaj Z Z Z Z kot zmaga/zelena Z Z kot zajec Z Z Z Z kot zvezda Z Zdaj še črka Ž je slavna, njena pa beseda glavna. Slava hitro se izpoje, črka ta naprej naj poje. Ž kot žezlo Ž Ž Ž Ž kot žlica Ž Ž kot žoga Ž Ž Ž To vse besede so na Ž. Tja v en dan vse črke slonijo, se v vsaki besedi za roke držijo.

Z kot Zofka Z in Ž kot žerjavist

16. 3. 2024

Pozor, ob Zofki je gradbišče! Anka in Izabela pridno prestavljata tovore raznoraznih velikosti. Vse težji so, zato bi nujno potrebovali pomoč žerjava. Kaj sploh gradita? Naj vprašamo drugače … Ali sploh kaj gradita? P kot preverite v družbi zadnjih dveh črk abecede. To sta Z in Ž.

Z kot Zofka Kavelj

16. 3. 2024

Jakob je ocenil, da je današnji dan dober za dvigovanje težkih predmetov. S Svitom sta se takoj lotila dela in pri tem uporabila različne kavlje. Tudi kavelj žerjava ni manjkal. Kaj še čakate? Pridružite se jima v delovnem kotičku.

Z kot Zofka Žerjavist

16. 3. 2024

Anka in Izabela na Zofkino željo prestavljata različno težke tovore. Na pomoč jima priskoči zelo močna roka. Gospod Mitja. No, on upravlja zelo močno roko ogromnega žerjava. Kako to počne? P kot preverite, ne bo vam Ž kot žal …

Z kot Zofka Besede na Z in Ž

16. 3. 2024

Jakob in Svit predstavljata besede na črki Z in Ž. Je med njimi tudi zmaj? Kaj pa želva? Preverite in razmislite, katere besede na Z in Ž poznate vi … Naštejte in preštejte jih!

Studio Kriškraš Taborniški preizkus

16. 3. 2024

Nia je izkušena tabornica. Ali je v taborniških veščinah spreten tudi Vitan? Preverimo!

Stran 1 od 139
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov