Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. maj. 2021

TV Maribor • Sob, 22. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

V izboru mariborskih jutranjikov se je tokrat znašel pogovor o pozitivnih straneh meditacije, pogled v res unikatno trgovinico, prelistali bomo knjigo Čudežni deček in svetovali kako se znebiti trna v peti. Za konec pa še Pidži, ki obožuje šport.

V tokratni oddaji se bomo družili s člani Likovnega društva na Reki, ki ohranjajo pristne stike s pomočjo sodobne tehnologije in v prostorih društva, kolikor jim to dopuščajo možnosti. Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava sta se v teh negotovih časih posvetili založniški dejavnost in tako še dodatno podkrepili prepletenost prekmurskih in porabskih Slovencev.

Peka vrtankov na Gornjem Seniku. Okusno kvašeno testo je danes že bogatejše kot nekoč.
Cerkev neuničljivega upanja. Sveta Trojica v Odrancih je privlačna turistična točka naselja.
Monoštrska nogometna ekipa. Od letošnjega januarja jo trenira strokovnjak iz Prekmurja.

Mineva deset let, odkar je Tokuzo postal dvorni kuharski mojster. S Tošiko morata pred otroki skrivati zaupno naravo njegovega poklica, to pa povzroča trenja med njim in prvorojencem Ičitarom, ki na delo navadnega kuharja gleda zviška.
Cesarju Taišu medtem zdravje nevarno peša.
Septembra leta 1923 Tokio opustoši veliki kantojski potres, katastrofa, ki na preskušnjo postavi tudi družinske vezi.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Emilija Stojmenova Duh sebe, med drugim, opiše tudi z naslednjimi besedami: »Ne glede na to, da delam predvsem v Ljubljani in v mednarodnem evropskem prostoru, od leta 2002 ves čas živim v Mariboru, navijam za NK Maribor, obiskujem SNG Maribor, in ponosno govorim z mariborskim naglasom.« Je kritična, neposredna, in videli smo jo tako na Trgu svobode kot tudi pred mariborskim sodiščem, ko je javno podprla dijake, ki so zahtevali vrnitev v šolo, ter obsodila njihov sodni pregon.
Vabimo vas, da si pogovor z dr. Emilijo Stojmenovo Duh v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 17. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V času epidemije novega koronavirusa večina zdravstvenih storitev ni bila opravljena, številni pregledi in operacije so bili odpovedani, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa smo kljub temu plačevali. Zavarovalnice Vzajemna, Triglav in Generali so na ta račun v tem času ustvarile presežke, zato se mnogi sprašujejo, kam bo šel ta denar. Zelo zgovoren je podatek, da je za covidne bolnike, ki so potrebovali zdravljenje v bolnišnici, ZZZS lani v skladu z zakonom za 7.090 zdravljenj bolnišnicam plačal 108 milijonov evrov in pol, dopolnilno zavarovanje ni prispevalo niti evra.

Jani Virk pripoveduje v svojem desetem romanu z naslovom Jaka in Vane o prijateljstvu mladeničev, ki skušata v zaprtem, zadušljivem, nedemokratičnem sistemu osvojiti prostore notranje svobode. Dogajanje je postavljeno na začetek osemdesetih let minulega stoletja, ko se je režim v nekdanji Jugoslaviji že polagoma sesipal sam vase, iskrivo družbeno ozračje pa je nakazovalo družbene spremembe. Maja Vidmar tudi s svojo osmo pesniško zbirko Pojavi potrjuje, da je mojstrica verzov, v katerih ni ničesar preveč in ničesar premalo. Pojavi so presunljivo lepa knjiga poezije o sočutju, spominu, bolečini doživetega, minevanju, trajanju in upanju. Kar dopuščajo čuti je četrta pesniška zbirka izpod peresa Roberta Simoniška. Pesnik je pozoren do detajlov v vsakdanjem življenju, pri čemer presega ozek, delen pogled na prostor in čas in iz konkretnega prehaja v arhetipsko, univerzalno.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserka: Magda Lapajne

Olimpija je na dramatičen način zapravila možnosti za naslov prvaka – proti Sežani je v sredo dobila gol v 96. minuti tekme. To je bila za Ljubljančane šesta prvenstvena tekma zapored brez zmage. Na drugi strani bo mestni tekmec Bravo, ki v napetem boju za odrešilno osmo mesto (s čimer bi se izognil dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi) potrebuje točko.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov