Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. sep. 2021

TV Maribor • Sob, 25. sep.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Az adás tartalma:

- a szlovén és a magyar kormány együttes ülése;
- a Lendvai Kinológiai Egyesület országos kutyakiállítása Gyertyánosban;
- Hagyományőrző: a Goricskói Mariska története.

Vsebina oddaje:

- skupna seja slovenske in madžarske vlade;
- državna razstava psov Kinološkega društva Lendava v Gaberju;
- rubrika Naša dediščina: Gorička Mariška.

Vabljeni k ogledu!

V izboru mariborskih jutranjikov tudi o manipulaciji s psihoterapevtskega vidika, z vlakom se bomo popeljali od Murske Sobote do Maribora, marsikaj boste izvedeli o osteoporozi, v svet glasbe pa vas bo odpeljala Janja Brlec.

Rojaki nas tokrat vodijo vse do Venezuele.
Ustavimo se na Goriškem, kjer so želje po oživitvi hiše slovenskega skladatelja in zborovodje Lojzeta Bratuža.
Potujemo tui na severovzhod. Podpis pogodbe, vredne več kot 2 milijona evrov za razvoj Porabja na Madžarskem je praznik za Slovence. Čisto zadnji postanek pa nas čaka med Sombotelom in Mariborom, ki sta listino o sodelovanju podpisala že 71 leta, kasneje pa sta se mesti tudi pobratili. Po obdobju zatišja so na pobudo slovenskega konzulata iz Monoštra izpeljali projekt Sosed k sosedu.

30 let Zveze Slovencev na Madžarskem. Častna gosta proslave sta bila predsednika Slovenije in Madžarske.
1. september. Šolsko leto 2021/22 se je začelo tudi na porabskih dvojezičnih šolah.
135. obletnica rojstva Avgusta Pavla. Ob jubileju izdali barvni album o praznovanjih.

Emkej nas Iz Studia 22 pelje po poteh repa. Emkej nas navdušuje z zmagovalnim receptom: Besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina ter kanček drznega humorja. Tokrat ga bodo pospremili Muzičari. Da ne'o ki sam celega…

Pohorje ni posebej bogato s slapovi, slap Skalca je eden redkih in tudi manj znanih. Pred milijoni let je začel ustvarjati današnjo podobo. Enostavno dostopen z glavne ceste na razcepu med Bellvuejem in Arehom na Slivniškem Pohorju.
Slap Skalca na Pohorju je geomorfološki, hidrološki in botanični naravni spomenik že od leta 1992, ko so ga z odlokom tudi zaščitili. V poletnih mesecih si ga ogleda veliko pohodnikov, v zimskem obdobju je primeren za ogled tistim bolj spretnim.
Spoznali boste nastanek slapa in ga videli v kakšni kondiciji je danes.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Krajši dokumentarni zapis o rastlini, ki se je že zdavnaj razrasla na področje simbolnega. Mariborska stara trta je že od konca srednjega veka priča dogodkom časa in prostora, nenehno raste pa tudi obrodi tam na sončni strani levega dravskega brega. Vabljeni k ogledu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Goste tokratne oddaje Dober večer bo Miran Krušič, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenska Bistrica. Vezi stakne med pripadniki obrambnih sil v času vojne za Slovenijo pred 30. leti povezujejo še danes. Povezuje jih skupni projekt veteranskega centra Brinje in številne dejavnosti o katerih boste izvedeli več v ponedeljek, 20. septembra o oddaji Dober večer TV Maribor.

Kobilica se med brezskrbnim skakljanjem ustavi ob počasnem polžku in mu vzvišeno prigovarja, naj se premika hitreje, češ da je prepočasen. A nepazljiva odskoči naravnost v ribnik in konča v grlu lačne ribe. Včasih se je res bolje premikati počasneje kakor hiteti, saj v nevarnost pogosto zaidemo prav takrat, ko najbolj hitimo.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Zakaj zbolevajo tudi cepljeni proti covidu 19 in koliko časa so kužni? Bo prisotnost protiteles v telesu v prihodnje prav tako veljalo kot izpolnjen pogoj za dostop do ustanov in storitev? Zakaj osebam, ki so se cepile proti covidu 19 v tujini, naša država ne prizna, da izpolnjujejo pogoj PCT? Ali so starši osnovnošolca, ki mora v karanteno, upravičeni do denarnega nadomestila? Tokrat v oddaji Koda odgovarjamo na vprašanja gledalcev.

Beneška Mostra je letos postregla z vrhunskimi avtorskimi imeni in najbolj pričakovanim filmom leta, spektaklom Peščeni planet kanadskega režiserja Denisa Villeneuva. Na Motovunskem festivalu sta se zmagovalna filma - švedski Užitek in hrvaški Tovarne delavcem - ukvarjala z užitkom, delom in delavskimi pravicami v kapitalizmu – v pornografski in metalurški industriji. Pogovarjali smo se s srbskim režiserjem Bojanom Vuletićem o TV seriji Družina o zadnjih treh dnevih Slobodana Miloševića pred njegovo aretacijo.

Avtorica: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Vabljeni k ogledu!

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov