Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 1. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 1. dec.

Nocoj v Kulturi o spletni izdaji 17. mednarodnega festivala Animateka, na spletu pa so danes premierno prikazali tudi dokumentarni filma Y?, ki je nastal ob 40. obletnici začetka serijske proizvodnje avtomobilov Yugo. Več tudi o novem Slovarju Pohlinovega jezika in spletni premieri predstave Janko in Metka v SNG Nova Gorica.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. Igor Rolih iz Agencije za varnost prometa nam bo podal nasvete za varno vožnjo v zimskem času. Kaj čaka upokojence v letu 2021, kakšni bodo pogoji za upokojevanje? Tudi za vaša vprašanja bo na voljo Marijan Papež, generalni direktor ZPIZ-a. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar pa bodo v znamenju božičnega kaktusa in praznikov.

10:05
Otroški program: Op!

Pika pripravi pogostitev, vendar pozabi prinesti torto. Strašno! Kaj pa zdaj? Lojzek in Pika narišeta slastno dvonadstropno torto različnih okusov, da se bodo lahko z njo posladkali vsi gostje.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Pepa gre z družino na semenj. Mami Pujsa poskusi za Pepo osvojiti velikanskega medvedka.

Zunaj je lep pomladni dan. Sara in Raček telovadita na dvorišču. Nenadoma v živi meji zagledata rdeča trakova. Ko pokukata k sosedu, ugotovita, da sta tam poredni deklici z velikimi očali. Čez živo mejo jima vržeta marsikaj. Sara in Raček jima vsako stvar vrneta. Zakaj neki deklici to počneta?

Oh ne! Na Tilkini najljubši obleki je velik madež! Poskušajo ga sprati, pa ne uspe. Tudi glasna glasba ga ne odžene. Rija dobi odlično zamisel. Uporabi našitke in gumbe, da Tilkino uničeno obleko preobrazi v krasno novo oblačilo.

Zofi si želi, da bi Želodki prespali pri njej. Težava je v tem, da sta Hrastar in Zofi tako daleč narazen, da se sploh ne moreta pogovarjati. Bosta Rozi in Capko znala prenesti sporočilo?

SuperKa je novi superheroj, nad katerim se navdušuje Valentinček. Pri gospe Žuži kupi celo posebno superzapestnico. V prepiru s Petrčkom pa se zapestnica polomi. Ko jo skušata popraviti v DoVinčijevi delavnici, zapestnica res postane močen magnet …

Charlie Brown svojega zmaja nikakor ne more spraviti v zrak. Zdi se, da vsem to igraje uspeva, le njemu ne. Potem pa ga za nameček še Peppermint Patty prosi, da bi bil maskota njene bejzbolske ekipe …

Govoreči Tom se končno odloči, da bo Angelco povabil na zmenek. Prijatelji ga opozorijo, da si bo moral izmisliti skrajno zanimivo vabilo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Policisti na robu. Nadlegovane študentke. Drago zdravje sladkornih bolnikov. Novo upanje za živali. Maradona nogometni bog.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej, nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

5. del: Aktivisti
Minulo stoletje je prineslo univerzalne človekove pravice, za katere se je zavzemala vrsta izjemnih posameznikov, ki so bili za svoje cilje pripravljeni žrtvovati tudi življenje. Oddaja predstavlja britansko sufražetko Emmeline Pankhurst, ki je na začetku stoletja k uporu spodbudila na desettisoče žensk in bi jo zaradi včasih nasilne taktike danes mnogi imeli za teroristko. Njeno nasprotje je bil Mohandas Gandi, začetnik nenasilne državljanske nepokorščine, ki je Indijcem pomagala priboriti neodvisnost. Navdihnil je črnskega voditelja Martina Luthra Kinga, zaslužnega za to, da so v Združenih državah Amerike sredi 60. let sprejeli zakon o državljanskih pravicah. Želel si je družbo enakosti, ki jo je pred njim zagovarjala že izredna Helen Keller.

Mlada pesnica Polona Rodič je pri Celjski Mohorjevi družbi izdala pesniško zbirko z naslovom »Sestradana«. V njej pogumno in iskreno opisuje trnovo pot iz krempljev anoreksije.
Mag. Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v RS poudarja, da moramo v teh težkih časih misliti drug na drugega in skupaj premagati tako epidemijo kot tudi pandemijo osamljenosti.
Sodelavci Slovenske karitas pričakujejo, da se bodo stiske v času epidemije še poglobile, zato ljudi dobre volje vabijo, naj sodelujejo v akciji »Pomagajmo živeti in preživeti«.

Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Divatsarok: a magas sarkú cipő története;
- a Lendvai Egyetemisták Klubja által szervezett adrenalindús kirándulás;
- Pál Péter első önálló koncertje;
- klipek: Lee Harris & Davor Božič, BeleTinke, Képzelt Város.

Danes vam v mladinski oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine:

- Modni kotiček: zgodovina čevljev z visoko peto;
- adrenalinski izlet Kluba študentov Lendava;
- prvi samostojni koncert Pétra Pála;
- videospoti: Lee Harris & Davor Božič, BeleTinke, Képzelt Város.

15:50
Otroški program: Op!

V Čarnem zalivu se pripravlja k nevihti, ko Stanko opazi, da je Pingi obtičal na skali sredi morja. Kljub razburkanemu morju se odpravi ponj z barko, Lili pa poskrbi, da bosta našla pot domov.

Lenkini sošolci v šolo prinesejo svoje zbirke. Lenki se zdi, da ne zbira ničesar, in postane zelo žalostna. Potem pa se zgodi nesreča – nad mestom lebdi balon, na katerem sta ujeta župan in otrok. Vsi meščani pojedo oblakov kruhek in pomagajo rešiti balon. Zvečer Lenka v svoj dnevnik zapiše dogodke preteklega dne in spozna, da je to njena zbirka – zgodbe iz njenega življenja.

Šir kan je v Hladnih brlogih ugrabil opičnjaka Manija. Staršem bo vrnil mladička šele, ko bodo ti Mavgliju ukradli njegov obesek za srečo.

Če imaš zobobol in te je strah zobozdravnika, pojdi k Firbcologom! Tako je storil tudi sosed Rok, ki se vrtanja in injekcij na smrt boji. Še bolj se zobozdravnika bojita Brina in Tristan, ki sta raje pobegnila na zabavno matematiko, Maks in Pika sta šla po Pijinih stopinjah in pogozdujeta naravo, Lara in Jaka pa spoznavata kapibaro, največjega glodavca. In Rok, si že pripravljen na pregled pri zobozdravniku? Bzzzzz?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Kalimero in njegov očka se prijavita na glasbeno tekmovanje in piščanček že težko čaka na njun prvi skupni nastop. Ker se boji močnih tekmovalcev, župan očku naloži veliko opravil, in Kalimero mora sam stopiti pred občinstvo.

Ovce ne prepoznajo Jona, saj je izgubil eno svojih najznamenitejših posebnosti. Prijatelj Bitzer mu pomaga poiskati izgubljeno pokrivalo, pri tem pa se Jon zelo naveže na eno izmed kokošk.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Na stol kviza Joker bo sedel Tadej Medved s Ptuja. Vodja gradbenih projektov dela v podjetju za izdelavo in gradnjo montažnih hiš, v prostem času pa se intenzivno ukvarja s športom. Prihodnje leto načrtuje udeležbo na triatlonu. V pestri tekmi do 20. 000 evrov se mu bo pridružil prijatelj, nekdanji nogometaš in del ekipe, s katero so ustvarili lastno pivovarno, Kristian Lipovac.

V Mehiki vsako leto 330 žensk umre samo zato, ker so ženske. Desetina žrtev je mlajša od pet let. Večina storilcev je z žrtvijo v sorodu ali pa jo poznajo. Zaradi nesodelovanja med forenzičnimi oddelki trupla čakajo na identifikacijo tudi več let, mnoga brez imena pokopljejo v skupinske grobove. Najhujše je za staroselke in revne. Zanje je pravica skoraj nedosegljiva. Številne nevladne organizacije si prizadevajo, da bi to spremenile, vendar hkrati priznavajo, da je moški šovinizem v mehiški družbi globoko zakoreninjen.

AT THE GATES OF HELL: WOMEN WITHOUT A NAME - MEXICO / Španija / 2017

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Nocoj v Kulturi predstavljamo novega direktorja Narodnega muzeja Slovenije Pavla Cara, obiskali smo koncert skupine Big Foot Mama na Izštekanih, pvi dan prvega festivala Forum nove glasbe in prebrali roman Boruta Kraševca - Agni.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pričevanje enega najvidnejših ameriških Slovencev Vladimirja Preglja je izjemno zanimivo. Leta 1974, v času afere Watergate, zaradi katere je odstopil ameriški predsednik Richard Nixon, je bil Pregelj poklican na sodišče kot starešina velike porote oz. glavni porotnik, kar je zelo vplivalo na razplet afere. Pregelj je v Ljubljani končal klasično gimnazijo, med 2. svetovno vojno je bil bliže tradicionalnemu taboru, zato je po vojni emigriral v ZDA, pridobil ameriško državljanstvo, magistriral iz ekonomije in se zaposlil v ameriški Kongresni knjižnici, v kateri je uspešno delal kot strokovnjak za zunanjo trgovino in mednarodno gospodarstvo. Poročil se je z Leo Plut. Vladimir Pregelj je umrl leta 2019, njegovo pričevanje pa je bilo posneto v Ljubljani leta 2015.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov