Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 19. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 19. jun.

V Mariboru so danes s predstavo Nomad režiserja in koreografa Sidija Larbija Cherkaouija in v izvedbi skupine Eastman, uradno odprli 56. Borštnikovo srečanje. Na ljubljanskih ulicah bo v teh dneh pester program na festivalu Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani. Ogledali smo si premiero predstave Branka Potočana in skupine Fourklor z naslovom Nima fantič kapice... v Cankarjevem domu in instalacijsko-razstavni performans Življenje in naracija (Things I miss) na ljubljanskem gradu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Lenoba je velika tegoba. Včasih se k nam priplazi prav potiho in nikakor noče stran. Takrat smo na las podobni mački in miški, ko ju Rdeča kokoška prosi za pomoč. »Jaz že ne! In jaz tudi ne!« ji odgovarjata, ko ju vpraša, ali bi ji pomagali! Morda se bodo stvari spremenile, ko se bo v njihov topli dom priklatila zvita lisica. Maša, hitro, prosim, preberi zgodbo Čebelice o Rdeči kokoški!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu zelo veliko oblik.
Babi peče piškote Medvedjedolčke, pa ne ve, kakšne oblike naj jih naredi. Žan se odloči, da ji bo pomagal in skupaj z Borisom in Doris išče primerne oblike za Medvedjedolčke. Na vrtu najdejo trikotne, kvadratne in pravokotne oblike, a Žan meni, da nobena od teh oblik ni dovolj posebna za Medvedjedolčke. Ko jim zmanjka zamisli, Žan stisne Mislija in se domisli – Medvedjedolčke bodo naredili tako, da bodo uporabili vse oblike. In tako naredijo piškote v obliki svoje hiše, pa v obliki očija in mami, babi, Doris, Borisa in seveda Žana – piškote za vsakogar.

Petrček je žalosten, ker njegov ati vse dneve dela, celo na rojstni dan njegove mamice! Valentinčku pa je vse jasno: Petrčkov ati je skrivni agent. Zato vedno nosi s seboj nekakšne čudne papirje in je neprestano odsoten!

Nejko z Mavricijem stavi, da bo ves dan govoril samo ja. Tako privoli v veliko stvari, v katere drugače ne bi. To je precej nenavaden dan, ki se konča s tem, da Nejko nepričakovano postane predsednik kluba tistih, ki hodijo zadenjsko.

Lars bi rad snemal filme o živalih. In Anka si zelo želi, da bi igrala v njih. Kot žaba, na primer. Zato nujno potrebuje pomoč izkušene maskerke Ane. Se ji bo uspelo preleviti v zeleno regico? In s katero pesmijo bosta Zofkarja na koncu razveselila Zofi? G kot glejte nas!

Si se že kdaj izgubil v neznanem okolju? Prav to se je zgodilo Ronji, saj v galeriji kar naenkrat ni več vedela, kje je. Pepe ve, kaj narediti v takem primeru. Bo uspešno pomagal tudi njej? Poglej si v soboto zjutraj!

Firbcologi so povabljeni na firbcološko konferenco v Jeruzalemu! Juhu, v Izrael gremo! Radostno pakiranje skali ugotovitev, da vabilu niso priložene letalske karte. Pia se javi, da gre opravljat izpit za letalo, drugi pa bodo medtem ugotovili, kako do denarja, če ji slučajno ne bi uspelo. Medtem se Zoja in Til učita bobnati, Veronika in Lovro izdelujeta unikatni nakit, Maks in Pika pa rišeta markacije.

V posebni oddaji Infodrom: 30 samostojnih bodo ustvarjalci oddaje mladim naslikali leto 1991 in razložili, kaj vse se je tedaj dogajalo v naši državi. Prikazali bodo časovnico prelomnih dogodkov, z gosti oddaje obujali spomine, poleg tega pa bodo mladim pokazali, kakšno je bilo življenje pred 30 leti, ko smo prepevali s Heleno Blagne, skupino Pop Design, Sokoli, Vladom Kreslinom, na vrhu tujih glasbenih lestvic pa so kraljevali Michael Jackson, R.E.M., Nirvana …
Voditelja Katja Špoljar in Maks Dakskobler bosta v širokih kavbojkah in šumečih trenirkah, značilnih za tisti čas, mlade gledalce popeljala v značilno mladostniško sobo iz leta 1991, ko računalniki še niso bili povezani s svetovnim spletom, ko so prevladovali telefoni na vrvico, televizijski kotiček pa ni bil popoln brez videorekorderja in kasetnega predvajalnika. Konec leta 1991 smo Slovenci dobili prvi celovečerni film v samostojni državi, Babica gre na jug, najmlajši pa so odraščali ob slovitem Radovednem Tačku in oddaji Klub klobuk.
Po labirintu zgodovine vse do današnjih dni se bodo podali z zanimivimi sogovorniki. Bodite z nami.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

V tretji oddaji se za uvrstitev v drugi krog potegujejo Valentina, Miha in Rožle iz OŠ Trebnje (rumeni) ter Maša Valentina, Manca in Žan Luka iz OŠ Šmarje – Sap (vijolični). Medtem, ko so pri peki buhtljev precej suvereni, jim jo zagode Srečko Kosovel. Ovire v labirintu nagajajo obema ekipama, ki se precej bolje znajdeta v trgovini s čevlji in pri procesih gorenja. Za koga je odločilno rusko vrtanje luknje proti središču Zemlje, pa v naši oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Ustvarjalci oddaje Osvežilna fronta so v karanteni, kar od doma, za letošnje maturante pripravili posebno oddajo. Velik del oddaje so namenili maturitetnemu eseju, najbolj pogostim napakam in ocenjevanju, ter Ivanu Cankarju in njegovi dramatiki. Zbrali so tudi informacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje o ukrepih, ki jih morajo maturanti upoštevati pri pisnem opravljanju mature. Ob številnih informacijah bo oddaja, ki bo premierno na sporedu 25. maja 2020, tudi tokrat začinjena s humorjem, ki bo mlade v teh napetih tednih vsaj malo sprostil.

Slovensko Ustavno sodišče praznuje 30 let. Kateri so glavni mejniki v pravnem sistemu, ki ga določajo? Ali se Ustavno sodišče ukvarja z resnimi ustavnimi vprašanji? Je njegovih devet sodnikov preveč obremenjenih? Kako naj si razlagamo njihova ločena mnenja? Zakaj nekatere njihove odločitve še niso uresničene? O vsem tem bo Vida Petrovčič govorila z gosti v tokratni oddaji Moje mnenje.

V zadnji oddaji te sezone smo obiskali Piran in preverili, kako in ali sploh tam živijo Romi. In nastala je osebna zgodba Rominje, ki že od malih nog živi in ustvarja v tem obmorskem mestecu. V bližini Tartinijevega trga smo se pogovarjali tudi z glasbenikoma Teom Collorijem in Denisom Horvatom, ki s skupnimi močmi ohranjata in razvijata romski melos v redkih zvrsteh, gipsy swingu in manouche jazzu. V rubriki o romskem jeziku pa tudi o tem, kako je s tem jezikom na Primorskem.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Začetek oddaje posvečamo veterinarski oskrbi golobov in vran. Družili smo se z Mišo Pušenjak in njenim »metuljčkom«, natančneje psom pasme kontinentalni pritlikavi španjel. Na obisk smo se povabili k Štefi Peklar, ki je že od rojstva na invalidskem vozičku, in njeni psički Lajki, ki ji dela družbo pri vsem, kar počne. Z ornitologom, Aleksandrom Pritekeljem smo pregledali gnezdilnice velikih sinic. V sprehodu po vlogah živali v mladinski književnosti so tokrat v glavni vlogi eksotične živali. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Mariborsko podjetje Civis, ki sta ga pred 20 leti ustanovila prijatelja in sodelavca Dušan Bezjak in Dejvi Ružič, je danes eno vodilnih slovenskih podjetij na področju usposabljanja delavcev iz varnosti in zdravja pri delu, varstva pred požarom, nevarnimi kemikalijami, poznavanja ekologije, na področju uvajanja kakovosti v podjetja in izpolnjevanja različnih mednarodnih standardov. Za podjetje s 16 zaposlenimi je bila velika prelomnica leto 2018, ko je postavilo lastni učni center, v katerem usposablja delavce za posebej nevarna dela, denimo na dvižnih ploščadih, gradbenih odrih, v utesnjenih in zaprtih prostorih. Okrog 20 odstotkov storitev opravljajo tudi za stranke iz tujine; njihov cilj je postati mednarodno prepoznavno podjetje z licencami za usposabljanje delavcev na najzahtevnejših gradbiščih po vsem svetu.

Da je ustavna pravica do komunikacije zakonita in nujna, so poslanci državnega zbora z večino potrjevali v zadnjih, dve leti in pol trajajočih postopkih, potrebnih za dopolnitev drugega poglavja Ustave Republike Slovenije s slovenskim znakovnim jezikom in jezikom gluhoslepih. Ustavni zakon je bil uveljavljen z razglasitvijo v državnem zboru 4. junija 2021. Pri Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije, ki je bila pobudnica ustavne dopolnitve, so zadovoljni, ker smo vendarle stopili korak naprej k spoštovanju temeljnega cilja slovenske ustave, da deluje v dobro vseh državljanov in da smo pred zakonom vsi enaki. Več o prelomni zmagi za vse uporabnike v oddaji Prisluhnimo tišini v soboto, 19. junija, na Prvem programu Televizije Slovenija, ob 14.35.

V času vrhunca hladne vojne med ZDA in Sovjetsko zvezo se je kakih 100 000 zazrtih v vesolje z obeh strani železne zavese postavilo v vrsto za potovanje na Luno. Kupili so vozovnico in postali čakajoči člani Pan Amovega kluba prvih turističnih potnikov na Mesec. Češko-nemška dokumentarna oddaja na napetem družbeno-političnem ozadju izriše očarljivo zgodbo enega izmed čakajočih – avtoričinega dedka.

TICKET TO THE MOON / Nemčija, Češka / 2019 / Režija: Veronika Janatková, Till Steinmetz

Egon v Miinem arhivu vendarle najde svoj ideal: čudovito plavolasko Tanjo. Mii je neprijetno zaradi telefonskega pogovora, zato sprejme povabilo nerodnega Štefana - sestala naj bi se na istem kraju, kot Tanja in Egon. Seveda ne gre po načrtu: Štefan ima svoje ideje, povrh vsega pa se pojavi tudi July - seveda v popolnoma napačnem trenutku.

OTOČKI RIBNIKOV VRTA HRUŠEVEC
Bogastvo vrtov je v raznolikosti rastlinskih vrst in sort, ki sobivajo na skupnem mestu. In tako vsakič, ko obiščemo vrt Hruševec v Šentjurju, opazimo kaj novega… Tokrat spoznavamo vodne vrtove, Jože Zupanc nam je namignil, kako jih je izdelal.
NAREDIMO ROŽNI SIRUP
Lucija Kristan iz Vuhreda ima nadvse rada cvetje, vrtnice, le nekaj grmov raste na njenem vrtu, obožuje, iz cvetov pa po preprostem receptu pripravlja osvežilni sirup.
ZEOLIT NA VRTU
V zadnjih letih vrtičkarji na svojih gredah vse pogosteje uporabljajo zeolit. Ta je primešan tudi v številne substrate in kozmetične izdelke. Kaj je zeolit in kako ga uporabljati, smo izvedeli v kamnolomu pri Mali Pirešici.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Je disleksija lahko dar ali ostaja le hiba? Avtor dokumentarnih filmov, Richard Macer se odpravi na enoletno raziskovalno pot z Arthurjem, s svojim disleksičnim sinom pronicljivih misli. Srečujeta se z grenkimi šolskimi izkušnjami, a tudi s številnimi uspešnimi ljudmi, ki živijo z disleksijo, tako obiščeta Richarda Bransona…

»Molitev je ključ jutra in zapah večera.«
Mahatma Gandhi
Razmišlja Jana Lampe

Olga izgubi stavo, zato mora en dan pomagati na vrtu. Spretno se izogiba delu, dokler je v roke ne vzame čebela Bromelija. Zdaj Olga na svoji koži izkusi življenje marljivih čebel in celo poskrbi za bolne in onemogle.

Mali Timotej prosi prijatelja kita, naj ga pihne vse do Lune. Toda kit pihne premočno in mali Timotej leti mimo Lune vse do Enkelada. To je Saturnova luna, ki brizga visoke curke ledene vode.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Združene države Amerike so druga domovina največjemu številu Slovencev zunaj Slovenije. Tudi zanje je povezovanje pred 30 leti pomenilo premagovanje razlik v pogledih. Finančno so podprli koalicijo Demos, ki je nato zmagala na volitvah 8. aprila 1990. Takoj po razglasitvi neodvisnosti Slovenije so se povezali v krovno organizacijo Združeni Američani za Slovenijo. Ameriško politiko in javnost so na različne načine, glasno in odmevno opozarjali na novo stvarnost na območju nekdanje Jugoslavije. Ker je Bela hiša s priznanjem Slovenije oklevala do 7. aprila 1992, medtem pa je izbruhnilo nasilje, si je skupina ameriških Slovencev z dobrimi zvezami v visoki politiki in gospodarstvu daleč od oči javnosti prizadevala preprečiti pošiljanje ameriškega orožja v Jugoslavijo, mednarodno še ne priznani državi pa omogočiti gospodarsko delovanje v mednarodnem prostoru.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po istoimenski knjižni uspešnici posneta romantična zgodovinska drama režiserja Štirih porok in pogreba o londonski pisateljici, ki po koncu 2. svetovne vojne prispe na britanski otok, da bi napisala knjigo o medvojnih izkušnjah tamkajšnjih prebivalcev.

Na britanskem otoku Guernseyju so med 2. svetovno vojno, v času nemške okupacije, ustanovili društvo z zanimivim imenom – Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov. Z ustanovitvijo in delovanjem tega nenavadnega društva se povsem nepričakovano seznani uspešna londonska pisateljica Juliet Ashton, ki ravno išče tematiko za svojo novo knjigo.
Večina članov je knjigo prvič vzela v roke ravno med vojno, toda tisto, kar so našli, je daleč presegalo besede, saj so iz njih črpali življenjsko moč, navdih, tolažbo in spoznanje, da lahko na vse pogledamo tudi na drugačen način.

Originalni naslov: THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY
Leto produkcije: 2018
Država: koprodukcija
Žanr: romantična zgodovinska drama
Režija: Mike Newell
Scenarij: Don Roos, Kevin Hood in Thomas Bezucha po knjigi Mary Ann Shaffer in Annie Barrows
Igrajo: Jessica Brown Findlay, Tom Courtenay, Michiel Huisman, Katherine Parkinson

Massimo s tajnim dokumentom končno ustavi Dominica in odkrije, kdo je morilec. Dominic se mora vrniti v ZDA, Massimo pa sprejme mesto izvršnega direktorja. Sofio njegova odločitev prizadene. Izve tudi za Massimovo vlogo pri smrti njenega brata. Priseže, da ga bo uničila z razkritjem škandala, povezanega s tajnim dokumentom. Ta odločitev bo imela zanjo in za Massima strahotne posledice.

DEVILS / ZDA, Italija / 2019
scenarij: Elena Bucaccio, Ben Harris, Chris Lunt, Mario Ruggeri, Alessandro Sermoneta, Michael A. Walker
režija: Nick Hurran, Jan Michelini
v glavnih vlogah: Patrick Dempsey, Alessandro Borghi, Laia Costa, Malachi Kirby, Lars Mikkelsen, Pia Mechler, Paul Chowdhry, Harry Michell, Sallie Harmsen, Christina Andrea Rosamilia, Tom McKay, Jemma Powell, Chris Reilly, Kasia Smutniak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna kriminalka v maniri neonoir v režiji S. Craiga Zahlerja, znanega po kultnem neovesternu Bone Tomahawk, je svetovno premiero doživela na beneškem filmskem festivalu leta 2018.

Zgodba je spletena okoli dveh policistov, starejšega Bretta in mlajšega Anthonya, ki sta suspendirana zaradi medijske objave posnetka njune nasilne intervencije. Ker potrebujeta denar, se spustita v kriminalno podzemlje, s tem pa se njune težave le povečajo.

Originalni naslov: DRAGGED ACROSS CONCRETE
Leto produkcije: 2018
Država: koprodukcija
Žanr: kriminalna drama
Režija: S. Craig Zahler
Scenarij: S. Craig Zahler
Igrajo: Mel Gibson, Vince Vaughn, Don Johnson, Udo Kier

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Združene države Amerike so druga domovina največjemu številu Slovencev zunaj Slovenije. Tudi zanje je povezovanje pred 30 leti pomenilo premagovanje razlik v pogledih. Finančno so podprli koalicijo Demos, ki je nato zmagala na volitvah 8. aprila 1990. Takoj po razglasitvi neodvisnosti Slovenije so se povezali v krovno organizacijo Združeni Američani za Slovenijo. Ameriško politiko in javnost so na različne načine, glasno in odmevno opozarjali na novo stvarnost na območju nekdanje Jugoslavije. Ker je Bela hiša s priznanjem Slovenije oklevala do 7. aprila 1992, medtem pa je izbruhnilo nasilje, si je skupina ameriških Slovencev z dobrimi zvezami v visoki politiki in gospodarstvu daleč od oči javnosti prizadevala preprečiti pošiljanje ameriškega orožja v Jugoslavijo, mednarodno še ne priznani državi pa omogočiti gospodarsko delovanje v mednarodnem prostoru.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov