Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. avg. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 5. avg.

Odmevi plus ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Lola je izvrstna gimnastičarka, ki nas bo navdahnila za stojo na glavi in nam pokazala praktične vaje za moč. Zakaj pa je Lovro v studio prinesel zalivalki? Prepričan je, da bomo vrtnarili. Vrtnarili? Ojoj, obeta se vesela kriškraš zmešnjava.

V drugi seriji risank Minuta v muzeju Rafael, Mona in Nabi vabijo k ogledu del velikanov moderne in sodobne umetnosti, kot so Francis Bacon, Salvador Dalí, Marc Chagall in številni drugi. Ob tem pa otroke spodbujajo, da tudi sami spregovorijo o umetnosti na svoj način, brez pravih in napačnih zamisli, brez pravih in napačnih odgovorov, samo s pravico izraziti svoje mnenje – in morda tega naučiti tudi odrasle.

Lisjak Luka praznuje svoj rojstni dan v parku dinozavrov. Dedi zajec vodi otroke po stopinjah dinozavrov, da najdejo Lukovo rojstnodnevno darilo.

Pred spanjem oči pujs Pepi in Juretu prebere pravljico za lahko noč. Ko se Jure sredi noči zbudi, si mora Pepa izmisliti novo pravljico, da ga spet uspava.

Na zaspano poletno popoldne Koyaa leže na ležalnik. Počitek zmoti sončna pripeka, ki ob pamet spravi celo ležalnik. Obnašati se začne kot divji konj in zdi se, da Koyaa
nima moči, da bi ga umiril.

Nejko preureja prostor ob Zofki. Zelo je zadovoljen, Tisa pa malo manj. Kakšna zmešnjava! Še dobro, da ju obišče arhitekt s svojimi odličnimi nasveti. Kaj pa bosta Zofkarja izdelala v ustvarjalnici? Brez balonov ne bo šlo. V kot vstopite v Zofkino hišico tudi vi! Ne bo vam žal.

Ojviž, okak erg? Ne, to ni napaka, tako se danes Firbcologi pogovarjajo. Le kaj se dogaja? Ima kdo mogoče slovar pri roki? Manca in Jakob ga bosta še kako potrebovala, ko se bosta vrnila; raziskovala sta namreč življenje mastodontov. Leon in Mila poizvedujeta, kako poteka sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, Tian in Kalea pa preizkušata stare naprave v računalniškem muzeju.

Nik in Nika vas vabita v odlično družbo - gostita namreč glasbenike prve klase.
Z nami bosta izjemni mladi glasbenici, sestri Avšič - violinistka Patricija in violončelistka Klara, ki v poustvarjanju najzahtevnejših glasbenih del podirata meje na mednarodnih tleh.
Da pa resna glasba le ni tako zelo resna in da se virtuozno obvladovanje klasične glasbe odlično spaja tudi s popularno glasbeno kulturo, potrjujeta violinist, skladatelj in aranžer Matija Krečič ter idejni vodja zasedbe Momento Cigano, kitarist Teo Collori, ki se nam pridružita v drugem delu oddaje. In ker je koncertna izkušnja najboljša v živo, bo studio poln naših krompirjevcev.

V boj za osmino finala se v kvizu tokrat podajo Tia, Aljaž in Jaka iz OŠ Kajetana Koviča Radenci (rumeni) ter Ella, Ivona in Ažbe iz OŠ Toma Brejca Kamnik (vijolične), v Hitrih lončkih pa Žiga, Urban in Oskar iz OŠ Šmarje – Sap in Laura, Nika in Lara iz OŠ Žiri. Vsi bolj slabo spijo, ko razmišljajo o kloriranih ovcah, prepovedanem snegu in stopljenem ledu. V labirintu popusti ventil, da se skozenj prebije tudi piton. In medtem, ko se vijolični bolje učijo na napakah, rumeni raje prebirajo knjige. Kdo že razmišlja o poklicu, pa v 9. oddaji (vijolični).

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Vso sezono smo spoznavali tako zanimive Infodromovce, da smo jih povabili še v Poletni Infodrom. Predstavila se bo mladinska ekipa gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič - Lesno Brdo. Postali so olimpijski prvaki med mladinci. Neža Štular nam je razložila, kako ustvarja stripe, Jan, Luka in Nika iz Ljubljane pa so se lotili reje kokoši in prodaje jajc. Trinajstletna Hana med vrstniki razbija tabuje o raku in drugih boleznih, fingerboardi oziroma prstne rolke so Saša pripeljali vse do finala nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah POPRI.

Povest davnih dedov: tako je Fran Saleški Finžgar podnaslovil svoje najbolj znano delo. Ena največkrat ponatisnjenih in najbolj branih knjig na slovenskem je sprva izhajala v Domu in svetu kot podlistek, v knjižni obliki pa je izšla leta 1912, do sedaj pa je bila natisnjena v v 230.000 izvodih. Kako malo je manjkalo, da se po Finžgarjevi knjigi ni posnel pravi holivudski spekatakel, pa bo v oddaji povedal pisateljev nečak, pofesor Janez Bogataj. V oddaji tudi o Finžgarjevi jezikovni inovativnosti in o močne narodobudnemu vidiku, ki prinaša tudi uvid v slovansko mitologijo. O Perunu, Velesu in Mokoš smo se pogovarjali s članom društva starovercev, Matijem Kendo.

voditelj: Luka Novak, režija: Darko Sinko, scenarij: Valentina Smej Novak, Luka Novak

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Gilova velika strast je ples. Ko je odraščal, mu je mati, ki je vstopila v skupnost Jehovovih prič, prepovedala plesati. Zato je zapustil dom, toda dohitela ga je težka preteklost in prisiljen se je bil spopasti z nerazrešenimi travmami.

Ljudje se rodimo z različnimi talenti, od nas pa je odvisno, katere in kako jih bomo negovali. Nekateri vse življenje hranijo malega ustvarjalca v sebi, čeprav jih je poklicna pot popeljala v povsem drugo smer. Med njimi je tudi dr. Marko Pokorn, priznan pediater in infektolog, strokovni direktor Pediatrične klinike. Vsaj toliko časa, kot opravlja zdravniški poklic, ustvarja tudi za gledališče in televizijo. Kako vidi svet in svoj poklic, smo lahko brali v časopisu Delo v njegovih kolumnah, ki so zdaj zbrane v knjigi Smešno, ma non troppo, ob vsem tem pa pravi, da je po duši glasbenik. O pomenu umetnosti smo govorili še s tremi vrhunskimi strokovnjaki: z znanstvenikom dr. Jadranom Lenarčičem, medicinsko embriologinjo Lili Bačer Kermavner in vrhovnim sodnikom Janezom Vlajem. Poleg bogatih profesionalnih karier nizajo uspehe tudi na umetniškem področju: v gledališču, glasbi in likovni umetnosti. Ob koncu oddaje vas vabimo še na sprehod po slovenskih Benetkah, Kostanjevici na Krki. Tja smo se odpravili z umetnico, kiparko, dolgoletno profesorico in prejemnico številnih stanovskih nagrad, med drugim tudi nagrade Prešernovega sklada, go. Dragico Čadež.

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota v svojih posebnih zbirkah hrani 99 molitvenikov in obrednih knjig, ki so pripadale prekmurski predvojni judovski skupnosti. Knjižni zaklad so našli na lokaciji stare knjižnice, nekaj knjig so pridobili tudi z donacijami. Podpisi v nekaterih knjigah pričajo tudi o nekdanjih lastnikih. Knjižno gradivo datira v čas od 1779 do 1942 in je bilo v dolgotrajnem procesu katalogizirano v sistemu Cobiss. Zdaj je na voljo javnosti in raziskovalcem judovstva. Projekt katalogizacije je prejel nagrado Združenja slovenskih splošnih knjižnic.
Humanitarno društvo ADRA Slovenija vrača ljudem dostojanstvo. O odmevnih akcijah v lanskem letu, tudi o projektih »Migracije in integracije« ter »Zdravje v socialno ogroženih družinah«, je spregovorila predsednica društva Katja Kotnik

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:25
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V drugem delu se v Kamniško-Savinjskih Alpah odpravimo v navpično steno Lučkega Dedca. Alpinistki Marija Jeglič in Eva Dolenc splezata Centralni steber, ki je kar nekaj časa veljal za najtežjo plezalno smer v naših gorah. Vzpon se prepleta s humorjem, razposajenostjo in pogledi obeh plezalk. Zgodbo dopolnjujejo alpinistka Marjana Šah Štrok, gorski vodnik Milan Romih in zgodovinar dr. Peter Mikša.

Marsikdo nam je lahko kljub svoji invalidnosti velik zgled. Mitja Osolnik, ki je slep že od rojstva, obožuje glasbo. Tudi gluha Valerija Škof je zaljubljena v glasbo, njeno poslanstvo pa je kretanje besedil pesmi, saj želi glasbo in besedila približati gluhi populaciji. David Razboršek, ki je bil nekoč direktor uspešnega slovenskega marketinškega podjetja, je po hudi nesreči na invalidskem vozičku. Tri pozitivne življenjske zgodbe si lahko ogledate v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Slovenija velja za zeleno srce Evrope. S številnimi naravnimi spomeniki, parki in rezervati je prava oaza sredi najbolj poseljene celine na zemeljski obli. V oddaji Na sončni strani bomo med drugim predstavljali prav naravne lepote Slovenije. Poizvedovali bomo, kako upravljamo z našim okoljem in kako to v dobrih praksah počnejo tudi v naši soseščini. Ugotavljali bomo tudi, na kakšen način škodujemo naravi in s kakšnimi ukrepi se lahko takšnemu ravnanju zoperstavimo. Precejšen del oddaje bomo namenili tudi problematiki morskega okolja in ohranjanju le tega. Oddaja Na sončni strani nastaja v sodelovanju z evropskim projektom ZELENA SO-VIZIJA.

MIRTA IN SORODNE RASTLINE
Na Dugem otoku se v začetku poletja bohotijo mirta in podobne grmovnice. Mitro od drugih rastlin ločimo po obliki listov, plodov in tudi vonju. Spoznamo tudi jagodičnico, po hrvaško magunjo, iz katere jeseni skuhamo marmelado. Spoznamo še nekaj lepega otoškega cvetja.

Z GAIO NA OBISKU: TREBLJENJE KAKIJA
Miro Kerševan, ki je v spomin na pesnika Simona Gregorčiča osnoval tudi vrt, v Prvačini neguje preko 700 sadnih dreves. Kakih 100 mandarin ima in nekaj ostalih citrusov, fige, marelice in breskev. Kar 300 ima kakijev, ki jim poleti izraščajo bohotivke, nekatere veje je treba privezovati.

HLADNA ŠPANSKA JUHA - GASPACHO
Kljub več neurjem letos, ki je marsikje zmanjšal pridelek, pa nas plodovke že razveseljujejo z zorenjem tudi na prostem. Če se naveličamo paradižnikove solate, pripravimo presno špansko hladno juho – gaspačo. Okus oplemenitimo s kumarami, papriko, tomatilom, čebulo in česnom. Seveda pa ne gre brez osnovne sestavine gaspača...
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Neki Po bi rad plesal v svoji majhni hiši, a se kar naprej zaletava v pohištvo.

Televizija Slovenija letos praznuje 65 let. V osmih poletnih večerih se bomo z znanimi obrazi s področja televizije, glasbe, športa po desetletjih spominjali televizijskih oddaj in predvsem obujali duh časa. Voditeljica: Bernarda Žarn.

V drugem izmed osmih poletnih večerih, v katerih se spominjamo 65. obletnice televizije pri nas, bo voditeljica Bernarda Žarn obujala duh časa šestdesetih let. V tokratni oddaji bodo Bernardini gosti urednik, scenarist, režiser, glasbenik, 94-letni Dušan Hren, ki še vedno vsak dan hodi na delo na TV, Olga Rems, slovita voditeljica in urednica, ki je leta skrbela za stik z gledalci ter Miro Cerar, verjetno največje športno ime v šestdesetih, med drugim prejemnik kar dveh zlatih olimpijskih medalj. Spomnili se bomo tudi legendarne zimzelene glasbene uspešnice Poletna noč z začetkov festivala Slovenska popevka, prvih posnetkov Avsenikov na televiziji, prvega mednarodnega prenosa smučarskih skokov iz Planice, obiskali bomo televizijski arhiv … Nina Strnad pa bo v živo zapela Privškovo Neke davne zvezde, prvo skladbo, ki je tedanjo skupno državo leta 1961 predstavljala na Pesmi Evrovizije.

Predzadnjo oddajo te sezone bomo še enkrat posvetili lesu, ki predstavlja pomembno strateško surovino za gradnjo.
Visoko nad Dravogradom smo obiskali hišo, ki je nekoč bila temačna, z majhnimi okni in brez balkona. Danes jo krasijo veličasten prizidek in privlačni prostori, opremljeni z različnimi vrstami lesa. Poleg vsega drugega nas je v tej hiši osupnil tudi jasno prisotni in blagodejni vonj precej redke vrste lesa.
Lesarska stroka in izdelki iz lesa imajo v življenju človeka posebno mesto in pomenijo plemenitenje našega načina življenja. V lesu je tudi priložnost za poklicno in poslovno pot. Dober dokaz so tudi lesene mojstrovine oblikovalca in mojstra v lesu, ki so svoje mesto našle v majhnem, sveže prenovljenem stanovanju v eni najlepših ljubljanskih uličic.
Le redko se nam ponudi priložnost, da lahko vstopimo na vrt, ki ga je zase oblikoval strokovnjak za hortikulturo. V Žireh v Poljanski dolini je pred desetletji začel nastajati vrt, kot si ga je zamislila ugledna oblikovalka vrtov Juta Krulc. Letos mineva osem let od njene smrti. Vrt leži ob rojstni hiši akademskega likovnega umetnika Tomaža Kržišnika, ki je sooblikoval ta prostor.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:55
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

20:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tokrat Humphreyjeva ekipa preiskuje primer mrtvega neznanca, ki so ga sprehajalci našli na polju bližnje kmetije. Pri sebi nima ne dokumentov ne telefona, za nogavico pa ima zataknjeno zadnjo stran Dickensovega romana Veliko pričakovanje. Esther le nejeverno opazuje Humphreyja, ki se resno ukvarja s teorijo, da so imeli prste vmes vesoljci, saj je moški ležal sredi potlačenih žitnih bilk v obliki skrivnostnih krogov, priče pa so ponoči na nebu posnele nenavadne luči.

BEYOND PARADISE / Velika Britanija / 2023
Scenarij: Tony Jordan, Amy Guyler, Ian Kershaw, Chloe Mi Lin Ewart
Režija: Sandy Johnson, Matt Carter,
V glavnih vlogah: Sally Bretton, Kris Marshall, Dylan Llewellyn, Zara Ahmadi, Felicity Montagu

Marianne in Connell sta spet par. Potem ko jo je brat udaril, sta se s Connellom odselila v Dublin. Marianne med praznovanjem svojega rojstnega dne prejme sporočilo od mame, da se mora izseliti iz stanovanja. Connella so sprejeli na podiplomski študij v New Yorku. Connell omahuje, saj se je še Dublina težko navadil. Poleg tega bi to pomenilo ločitev od Marianne.

NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

Odmevi plus ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

23:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Cikel filmov Pedra Almodóvarja: Ganljiva melodrama o materi, ki v Barceloni išče očeta svojega pokojnega sina, je Almodóvarjev najbolj cenjeni film

Manuela se po smrti 17-letnega sina Estebana, ki ga je od rojstva vzgajala kot samohranilka, preseli v Barcelono, kjer namerava poiskati sinovega odtujenega očeta. Ta se je vmes preimenoval v Lolo in je zdaj ženska. Manuela v novem mestu spozna pisano družbo novih prijateljic, ki so si v oporo v težkih časih. Spoprijatelji se s staro znanko, transspolno prostitutko Agrado, z redovnico Roso, ki nosi Lolinega otroka in je HIV-pozitivna, z gledališko divo Humo Rojo, ki igra Blanche Dubois v predstavi Tramvaj poželenje, in z zasvojenko Nino Cruz, Humino soigralko in ljubimko. Manuela se noče posloviti od materinske vloge in posvoji Rosinega otroka.

Izvirni naslov: TODO SOBRE MI MADRE / Španski film, 1988 / Režija in scenarij: Pedro Almodóvar / Igrajo: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov