Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 16. dec. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 16. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ronja se sprašuje, ali smo v širnem vesolju sami. Misel, da obstajajo bitja iz vesolja in da niso najbolj prijazna, pa straši tudi Pepeta. V soboto se bo druščina zato spopadla s strahom pred Nezemljani. Boš z njimi, če se znajdejo v težavah?

Gospa Gazela pove, da bo zapustila igralno skupino. Otroci so žalostni, ker bodo izgubili najljubšo vzgojiteljico. Odločijo se, da ji bodo pripravili poslovilno zabavo.

Kakšna nesreča! Marcelu odpihne brke, ki pristanejo na Bernardovem čelu. Veveriček jih noče vrniti. Brki za moč so zdaj njegovi in od nikogar drugega. Postati hoče vetrniški župan.

Mili in Moli mislita, da znata skrbeti za vse živali. Hariju obljubita, da bosta skrbeli za njegovo miško, medtem ko bo on na počitnicah. Miška jima večkrat uide in jima povzroča nevšečnosti. Potem pa ju še prestraši, saj mislita, da jo je Ladka snedla za večerjo!

Samuel je strokovnjak za vlake. Postavi Samuelovo dolgo progo in nas popelje na potepanje po tirnicah. Na izlet z vlakom se bodo odpravili tudi Kriškraški, a v iskanju prave poti niso prav iznajdljivi. Ali jim bo pomagal pripomoček, ki sta ga domislili pošastici Bu in Ba?

Gaki je na Zofkino željo izumil premično streho. Zofka ni najbolj zadovoljna. Še dobro, da Malinka pozna odličnega krovca, ki jim bo z veseljem priskočil na pomoč. Pod streho hiše abecede pa se bo preselila navihanka Kiki. G kot glejte Z kot Zofko!

Je vse pripravljeno? So piškoti na svojem mestu? Kaj mislite, da pije Mark Mercina – vodo ali sok? Najverjetneje samo energijske napitke, da lahko dela tri stvari hkrati. No, kakor koli, danes prihaja na obisk! Pred Firbcologi je še zadnja priložnost, da ga prepričajo, da bi res radi ostali v tem stanovanju. Tine in Hugo na terenu spoznavata delo prometnega policista, Svit in Nola igrata videoigre, Marli in Simon sta obiskala razstavo o spreminjanju narave. Stvari pa se spreminjajo tudi v firbcološkem stanovanju … upajmo, da v pravo smer!

»Midva imava krompir, ker se lahko vsako soboto zbujava z vami,« se nove sezone Krompirja veselita Gaja (Filač) in Klemen (Kovačič), ki sta se v Krompirjevem studiu udomačila že v pretekli sezoni. Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) sta jima po treh letih predala voditeljsko štafeto.

V Krompirjev studio bodo ob sobotah zjutraj spet prihajali zanimivi gostje, pogovarjali se bodo o resnih in tudi zabavnih rečeh, raziskovali in ustvarjali, mladi gledalci se bodo lahko spet pomešali med občinstvo in v živo spremljali Krompirjeve koncerte, v rubriki Kaj znaš pa ti? pa bodo mladi dobili priložnost, da se predstavijo s kakšno zanimivo veščino. Konec ostaja začinjen z napetim izzivom.

Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.

V 9. oddaji se Juš prelevi v knjižnega in filmskega zapeljivca Darcyja, Rok pleše v dežju, za napetost v kvizu poskrbijo Ana, Matija in Voranc iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica (rumeni) ter Petja, Tilen in Nik iz OŠ Mengeš (vijolični), v Hitrih lončkih pa Jasmina, Nastja in Rubi iz OŠ Dobje ter Lili, Melany in Izak iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, podružnica Pragersko. Hitre celice popeljemo v zabaviščni park in med domače ptice, z vprašanji topimo čokolado, hladimo štorklje in iščemo videodatoteke, labirint skoraj porušimo. Za koga je odločilno zadnje vprašanje, poglejte v Malih sivih celic.

Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Za december sicer pravimo, da je veseli, za marsikoga pa je tudi sladek, slajši ali kar najslajši mesec. V času, ko nas obdarujejo dobri možje, namreč pojemo največ sladkarij. V tokratnem Infodromu se zato sprašujemo, zakaj jih imamo tako radi in kdaj nam sladkor lahko škodi. Od sladkih pa k bolj grenki temi, k podnebnim spremembam. Te so bile tudi letos v središču razprav na 28. podnebni konferenci Združenih narodov. Mladi z njenimi sklepi niso zadovoljni, saj se države niso zavezale k popolni opustitvi uporabe fosilnih goriv. Podrobno pod lupo smo zato raziskali, kaj so fosilna goriva in zakaj škodijo okolju. Ob koncu pa skupaj s Taylor Swift in swifticami z Osnovne šole bratov Polančičev Maribor še v svet glasbe in zabave. Da bo zares zabavno, pa bo z družbo štirinožca, ki igra tudi v filmu, poskrbela otroška poročevalka Katja.

Igralci videoiger se ob igranju pogosto tudi snemajo in predvajajo na spletu. Eden izmed njih je Anton, ki je s tem pridobil tudi precej oboževalcev. Med njimi je Nejc. Z Antonom se bo ta tokrat srečal prvič in ga z videoigro LEGO® The Hobbit poskušal prepričati, da igro posname za svoj kanal na YouTubu. Za Nejca ima igra namreč prav posebno čustveno vrednost. Mu bo uspelo?

Natalija rada igra taktično igro TFT in jo tudi predvaja na spletu. S tem je že tudi nekaj zaslužila, zdaj pa bi za igro rada navdušila svojega starejšega brata Maksa. Maks namreč ne igra več tako pogosto, Natalija pa pogreša njuno skupno druženje ob igranju. Je to priložnost, da ga obudita?

Kvizi in ugankarstvo so priljubljena prostočasna dejavnost in že desetletja tudi izredno priljubljena radijska in televizijska zvrst. Kaj nas tako privlači pri reševanju problemov in odgovarjanju na težka vprašanja? Kot pravi dolgoletni televizijski voditelj in urednik Mario Galunič, ki ga lahko spremljamo vsako soboto zvečer v kvizu Joke, smo del tekmovanja od trenutka, ko stopimo v izobraževalni sistem. Kvizi in uganke so sprostitev, zabava, hkrati pa se ob njih tudi učimo in razmišljamo. O tem, ali smo Slovenci ugankarski ali kvizovski narod, v oddaji Ah, ta leta!

V četrtek, 7. decembra so se s prazničnim bogoslužjem svojemu zavetniku Svetemu Klimentu Ohridskemu poklonili verniki v Makedonski pravoslavni cerkvi v RS.

Adventni čas je namenjen pričakovanju božiča, Jezusovega rojstva oziroma prihoda, kar beseda advent tudi pomeni. Izhaja iz latinščine, iz besede adventus, ki pomeni prihod. O pomenu adventnega časa smo se pogovarjali s pastorjema Evangelijske krščanske cerkve Ljubljana z Dubravko in Zvonkom Turinski.

»Vse preizkušajte in kar je dobro, obdržite. Zla, pa naj bo kakršno koli, se vzdržite.« (1Tes 5,21-22)
razmišlja MOJCA KEPIC

Slovenska mreža REYN, ki deluje na področju inovativnih pristopov vključevanja romskih otrok v predšolske programe, praznuje deset let delovanja. V največjem romskem naselju pri nas, na Pušči, so odprli Hišo sobivanja in znanja. Odpravili se bomo tudi v Ribnico, kjer živi okoli dvesto Romov. Zveza za razvoj romskega turizma, športa in kulture Nova pot – Nevo drom pa je pripravila delavnico ustvarjanja adventnih vencev in božičnih okraskov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

S poznavalko mačk in vodjo Minami Kat, centra mačje kulture, smo govorili o zavetiških mačkah, o tem, kako jim olajšati bivanje v zavetišču in sam prehod v nov dom. Družili smo se s Shebo, psičko pasme airedalski terier in njeno širšo človeško družino. Opozarjamo na nevarnosti, ki jih prihajajoči prazniki prinašajo našim živalim. Predstavljamo raco – kreheljc. Predstavljamo avstralski projekt za ohranjanje populacije koal. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V tokratni oddaji Na lepše sta ustvarjalki Marjana Grčman in Irena Shyama Hlebš v ospredje postavili devet smučarskih centrov (Krvavec, Vogel, Velika Planina, Cerkno, Golte, Rogla, Kope, Mariborsko Pohorje in Trije kralji), ki so z letošnjo investicijo v skupni višini dobrih 76 milijonov evrov, bogatejši za 11 novih žičniških naprav in številna doživetja, ki niso vezana samo na zimsko sezono, ampak so prilagojena celoletni ponudbi. Gospodarsko ministrstvo je s tem največjim investicijskim ciklom v turizmu v zadnjih petnajstih letih podprlo preobrazbo smučarskih centrov v celoletna gorska središča s poudarkom na športnih aktivnostih ter v kombinaciji z zdravilišči in gastronomijo.
Slovenski žičničarji so v pretekli sezono zabeležili 1.200.000 obiskovalcev in približno 17 milijonov prevozov. Na račun novih posodobitev pa se predvideva, da naj bi številka narasla na milijon in pol smučarjev ter 25 milijonov prevozov. Prav tako se pričakuje tudi številne multiplikativne učinke tako za upravljavce in lastnike smučišč kot tudi za lokalno skupnosti in širšo regijo.
V oddaji pa vas ustvarjalki vabita tudi na vodeni praznični ogled Tržiča. Vodniki vas popeljejo skozi okrašeno mestno jedro, mimo cerkve svetega Andreja do najstarejšega poslopja v tržiškem mestnem jedru, Kurnikove hiše. Tu bosta že dišala tržiška flika in božični čaj. Izvedeli boste skrivnosti o prazničnih navadah na Tržiškem, srce pa vam bodo ogrele praznične pesmi in kolednice. Nadalje bo pot vodila v cerkev Marijinega oznanjenja, kjer vam pripravljamo posebno presenečenje. Zgodbo o Kristusovem rojstvu boste spoznali v edinstvenih Tekčevih jaslicah, ki sodijo med najlepše dosežke ljudske duhovne kulture. Doživetje boste zaključili z ogledom razstave prazničnih voščilnic avtorja Toneta Kavčiča v Galeriji Atrij.

Maša se seli k svojemu novemu fantu. Zdi se ji, da je njuna zveza že dovolj dozorela, da naredita korak naprej. Tatjana je seveda zelo navdušena nad tem, čeprav se je na njihovo skupno življenje v hiši že kar navadila. Vendar pa Maši sobivanje s Tadejem ne gre najbolje od rok. Stvari se zapletejo tako rekoč na vseh področjih in težave se kar vrstijo, od pomanjkanja prostora v omari, pri hrani, razporeditvi delovnega in prostega časa in celo pri spanju. Mirjana pa v svojem življenju pogreša moškega. V iskanju pozornosti se začne nerodno spogledovati s sinovim trenerjem nogometa. A občutek ji vedno jasneje govori, da se zato ne počuti niti mlajša, niti lepša, temveč le bolj smešna.

Gluha devetošolka Klara Pavšič je ena izmed tistih, ki dobro ve, da pot do znanja ni za vse enaka. Učenci s posebnimi potrebami se morajo na tej poti veliko bolj truditi in dokazovati. Premagovati morajo številne ovire, ki se jih njihovi sovrstniki niti ne zavedajo. Redne osnovne in srednje šole so namreč kljub drugačnim zakonskim določilom še vedno polne grajenih in komunikacijskih ovir. Tudi pri gluhi Klari, ki obiskuje 9. razred Osnovne šole Cerkno, je bila država v teh devetih letih mnogokrat gluha za njene potrebe.

Umetnostno kotalkanje kot športna disciplina v Sloveniji ni prepoznavna, med Slovenci v Italiji pa je že desetletja zelo priljubljena. Na Opčinah nad Trstom športno društvo Polet že vse od leta 1967 mlade navdušuje nad kombinacijo plesa, akrobatike in hitrosti.
Revija za Slovence po svetu poimenovana Rodna gruda je le ena od mnogih vezi z domovino.
Prav te dni v Monoštru obeležujejo 25 letnico delovanja Generalnega konzulata v Monoštru, ki je pomemben gradnik med Republiko Slovenijo in avtohtono narodno manjšino v Porabju.
Na radiu Agora lahko slišimo novi podkast Mejašinji, namenjenega učenju jezika s pomočjo štajerskega narečja.

Aktivno preživljanje prostega časa, združeno z delom, je zgodba Gregorja in Maje Šilc, ki sta se specializirala za pohodniške in kolesarske izlete v Bohinju in Julijskih Alpah. V Spodnji Idriji pa smo se prepričali, da gospod Franko Bergnach pri 80 letih še vedno z lahkoto postreže gostom v svoji gostilni.

TEKMOVANJE MLADIH EVROPSKIH FLORISTOV
Ko narava povečini počiva in nas le nekaj grmov razveseljuje s cvetovi, barvitimi plodovi in zimzelenim okrasjem, se v oddaji spominjamo dehtečega poletja. Konec avgusta so se v Arboretumu Volčji Potok pomerili mladi evropski floristi na bienalnem tekmovanju Eurofleurs. Zbralo se jih je 12, v dnevu in pol so morali ustvariti kar 5 cvetličnih izdelkov; od šopkov do drevesa iz vej. Kako jim je uspevalo, kaj jih je navdušilo za poklic in kdo je bil, po mnenju mednarodne žirije, najbolj natančen pri ocenjevalnih kriterijih, izveste v tokratni oddaji Na vrtu.

ADVENTNE DEKORACIJE GLEDALCEV
Predstavljamo že tretji sklop adventnih dekoracij naših gledalcev.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ekipa Tinpo se po uspešno opravljeni nalogi vrne na postajo. Toda vrata se nočejo odpreti, saj je vsa stavba zaledenela.

??????????????

Vas Štanjel s svojo strnjeno podobo, kamnitimi hišami, ozkimi ulicami in čudovitim Ferrarijevim vrtom predstavlja poseben dragulj našega Krasa. Vse več obnovljenih hiš in prenovljeni grad bogatijo vtise vsakogar, ki ga obišče. In mi smo v mestu našli kotiček, ki je pred kratkim vzniknil v novi podobi.
Predstavimo meščansko stanovanje z malo neobičajno postavitvijo tlorisa in z elementi, ki so vse prej kot zadržani. Ekstravagantno stanovanje so opazili tudi filmski producenti in v njem posneli nekaj prizorov novejšega slovenskega filma. Naše kamere pa so seveda zabeležile še več.
Vabljeni v štajersko prestolnico na osupljiv vrt, kjer vas bosta poleg rastlinske pestrosti v zelenih sobanah navdušila tudi povezovalna moč krogov in očarljivost kovinskih skulptur.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V našo družbo prihaja protokolarni natakar Jernej Bolka iz Podbrezij na Gorenjskem. Nekdanji nogometaš na polprofesionalni ravni je danes redni sodelavec za protokol za gostinske storitve. Svoje znanje bi v prihodnosti rad nadgradil s tečaji za someljeja 1. in 2. stopnje ter za baristo. Njegova želja je, da bi doma imel lepo negovano angleško travo, saj je urejanje zelenice njegov najljubši poletni hobi. Njegova super pomoč bo prijatelj Damir Tomić.

V zadnji redni oddaji Kaj dogaja? govorimo o sesalcih, skrivalcih in igralcih. Na terenu
bomo preverili dejavnosti društev v decembrskem času, v telenoveli Palomar pa spremljamo Anžeta Logarja pri iskanju nove stranke. V Redni rubriki bo Robi Petan poskusil odgovoriti na večno vprašanje: "Kje boš za nov' let'?". Naša gostja bo tokrat igralka in komičarka Urška Vučak Markež, ki bo predstavila projekt Eno srce, s katerim v dobrodelnem tednu na RTV Slovenija zbiramo sredstva za Zvezo prijateljev mladine Slovenije. V rubriki Glas ljudstva vam svetujeta kar dva prebivalca severnega tečaja, na Mali terasi pa bo z balado Božičnica nastopil dalmatinski biser Goliver Draginjevič.

Na univerzi Trinity se začne zadnji letnik. Bobbi bi se rada odselila od staršev, ker se ločujeta in je doma nevzdržno. Frances ji ponudi, naj se preseli k njej. Nick se vrne s počitnic na Hrvaškem in s Frances se začneta redno dobivati pri njej doma. Nick pove Frances, da bi Melissi rad povedal zanju.

CONVERSATIONS WITH FRIENDS / Velika Britanija, ZDA / 2022
V glavnih vlogah: Alison Oliver, Sasha Lane, Jemima Kirke, Joe Alwyn
Scenarij: Sally Rooney, Alice Birch, Mark O'halloran, Meadhbh Mchugh, Susan Soon He Stanton
Režija: Lenny Abrahamson, Leanne Welham

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vročična, z elementi srhljivke začinjena študija moškega, ki se čuti diskriminiranega in se vse bolj zapleta v mreže lastne paranoje. Zmagovalni film sarajevskega filmskega festivala leta 2020.

Xhaferja po težkem dnevu v službi pri vratih njegovega doma pričaka mrtva podgana. Kdo jo je obesil tja in zakaj? Ti vprašanji ga vse bolj razjedata in za vedno spremenita njegove odnose doma in v službi. Ker je Xhafer v Nemčiji živeči Kosovec, je prepričan, da je žrtev ksenofobije. Ko mu njegova nemška žena namigne, da incident morda ni posledica diskriminacije njegovih sodelavcev, ampak dejstva, da ga preprosto ne marajo kot človeka, je užaljen, a hkrati ne more z gotovostjo trditi, da žena nima prav. Po šokantnem dogodku je Xhafer prisiljen premisliti svojo identiteto in se spopasti z vprašanjem, kakšen človek je v resnici.

Originalni naslov: EXIL
Leto produkcije: 2020
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Visar Morina
Scenarij: Visar Morina, Ulrich Köhler
Igrajo: Mišel Matičević, Sandra Hüller, Rainer Bock, Thomas Mraz

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov