Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 25. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Marko Korošec je eden vodilnih fotografskih lovcev na ekstremne vremenske pojave v Evropi: doživel je že dvesto tornadov, kot grenivke debelo točo, izredne snežne razmere, burjo s hitrostjo 220 km na uro…Fotografije in videe s svojih potovanj objavlja v uglednih svetovnih medijih ter vodi spletni portal Severe Weather Europe.
Italijansko elitno skupino vojaških pilotov Frecce Tricolori, Tribarvne puščice, so ustanovili 1. marca leta 1961. Od takrat so letenje v formacijah ves čas izpopolnjevali in postali svetovno najbolj znana vojaška letalska skupina.
V iskanju okolju prijazne alternative so v bavarskem Straubingu zagnali projekt biorazgradljivih vrečk iz škroba, ki jih bodo, po testnem obdobju, ponudili v živilskih trgovinah.
Za ključavničarja Zoltána Rónaszékija iz okolice Bakonyja so odpadni kovinski predmeti osnova za ustvarjanje. Ko se v svoji delavnici prepusti domišljiji, nastanejo zanimive skulpture.

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 26 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov, Nizozemska kot letošnja gostiteljica ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 39-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske strokovne žirije bo v Rotterdam sporočila Lorella Flego. Voditelji Pesmi Evrovizije 2021 so Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit in Nikkie de Jager.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna.
V tokratni Avtomobilnosti bomo pogledali, kakšni asistenčni sistemi so na voljo v motorjih, kakšne so specifike pnevmatik za motorje, testirali pa smo škodo octavio RS, jeepa compas PHEV in renaulta twinga electric.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V zadnji oddaji te sezone se bo z Jokerjem pomeril Ljubljančan Jernej Šmajdek. Novinar je dobil ime po glavnem liku iz Cankarjeve povesti Hlapec Jernej in njegova pravica. V prostem času rad hodi na plavanje in ples. Navdušujejo pa ga tudi tuji jeziki. Super joker bo njegov sodelavec in prijatelj Mihael Šuštaršič.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine se bosta pomerili reprezentanci Švice in Švedske. Švedski hokejisti so prvenstvo začeli izjemno slabo in izgubili uvodni tekmi v skupini A: s 4 : 3 so bili od njih boljši Danci, z 1 : 0 pa še Belorusi. Na drugi strani so Švicarji zmagali dvakrat: z 1 : 0 so bili boljši od Dancev in s 5 : 2 od Čehov.

Politična drama. Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije. Zgodba spremlja kampanjo iz zornega kota neznanih strategov iz taborov obeh nasprotnih bregov Brexita, tistih "za" in onih "proti" – medtem ko načrtujejo pridobivanje politične prednosti drug pred drugim ter se ukvarjajo s politiki z željo po soju žarometov na mednarodnem prizorišču in njihovimi sumljivimi finančnimi pokrovitelji. Na naslovnicah časnikov se dnevno pojavljajo šokantna razkritja o zlorabi osebnih podatkov, uničevalnih posledicah lažnih novic in premišljenih tržnih napadih na družabnih omrežjih. Politična drama "Brexit" raziskuje sodobne tehnike političnih kampanj, podprtih s podatkovnimi bazami, ki so pripomogle k eni najbolj nepričakovanih, nerazumljivih in kontroverznih odločitev v sodobni politični zgodovini.

BREXIT: THE UNCIVIL WAR / BREXIT: PODLA KAMPANIJA / VB / 2018
Režija: Toby Haynes / Scenarij: James Graham / Igrajo: Igrajo: Benedict Cumberbatch, Rory Kinnear, John Heffernan, Richard Goulding, Oliver Maltman …

Ob mednarodnem dnevu muzejev smo obiskali Evropski muzej romske kulture in zgodovine v Murski Soboti in si ogledali tamkajšnjo razstavo. Mudili smo se tudi v Lendavi, kjer je Dvojezična osnovna šola II prejšnji teden praznovala petdeset let delovanja. V tem času jo je obiskovalo 2672 romskih otrok, kar pomeni štirideset odstotkov vseh učencev. Odpravili smo se še v Maribor, kjer smo si ogledali nove prostore romskega društva Romano pralipe, s Ksenijo Visket pa smo se pogovarjali o zgodovini romskega plesa in njegovem prepletanju z orientalskim plesom.

Reševanje slonov na Tajskem je nepredvidljivo in nevarno. Režiserka Ashley Bell in skupina reševalcev slonov se je lotila nevarnega podviga: sklenili so rešiti 70-letnega ujetega in delno slepega slona in ga odpeljati 700 km čez Tajsko na svobodo. Afriške slone ubijajo zaradi slonovine, azijskih slonov pa skoraj nikoli ne omenjajo, čeprav so v vseh živalskih vrtovih in cirkusih. Dokumentarna oddaja razkriva krutost, ki so ji podvrženi azijski sloni, trpljenje, ki ga prestanejo, preden postanejo »delovne« živali. Razkriva tudi, da slonov ni treba zlorabljati, da bi jih imeli pod nadzorom, lahko jih preprosto motiviramo z ljubeznijo in bananami.

LOVE AND BANANAS: AN ELEPHANT STORY / ZDA / 2018

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov