Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 19. dec. 2023

TV Slovenija 2 • Tor, 19. dec.

Ob torkih se boste prebujali z Boštjanom Romihom, Katjo Tratnik Jacob, Mojco Mavec in Ljubico Mlinar. Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Monolog za živeče v času izumrtja, ameriške dramatičarke Mirande Rosse Hall na odru mariborske Drame in v režiji Tina Grabnarja je edinstven primer ekološkega gledališča. Eksperiment, ki je del širšega evropskega projekta Stages, ne razmišlja le o ekoloških možnostih bivanja, ampak z režijsko strategijo – kot sta jo zasnovala režiserka Katie Mitchell in koreograf Jerome Bell – pokaže, kako pripraviti ogljično nevtralno in energetsko samozadostno uprizoritev. V oddaji bodo spregovorili tudi ustvarjalci predstave Bodočnost, prav tako okoljsko ozaveščenega režiserja Žige Divjaka, ki je nastala v koprodukciji Mestnega gledališča ljubljanskega in Beograjskega dramskega gledališča. Urednica in voditeljica Marjana Ravnjak.

254. Avtomobilnost je zadnja oddaja v letu 2023. Tudi letošnje leto zaokrožuje izbor slovenskega avta leta. Zbrali smo torej vseh pet finalistov in se odpeljali na izlet, kjer smo osvežili vtise o njih.
V oddaji vam predstavimo tudi prenovljeno škodo enyaq in testiramo atraktivno toyoto prius. Odpravimo se tudi na Slovaško, v skladišče, kjer zbirajo slovenske sestavne dele citroënov, ki so primerni za obnovo.
Pika na i pa so vinjete. Prisedli smo v vozilo Darsove patrulje in se seznanili, kako lovijo neplačnike cestnine. Po drugi strani pa smo še preverili, kako se plačilu lahko izognemo.

Dokumentarni film Beograd – vinjete Slovencev predstavlja slovenske spomine v Beogradu.

Tam smo Slovenci pustili viden pečat na različnih področjih, zlasti pa v kulturi in umetnosti, s čimer smo se trajno zapisali v zgodovino nekdanje skupne prestolnice. Med izstopajočimi spomeniki so cerkev sv. Antona Padovanskega arhitekta Jožeta Plečnika, kiparski opus Lojzeta Dolinarja, mozaik Sutjeska slikarja Marija Preglja v Palači Srbija in most na Adi arhitekta Petra Gabrijelčiča, režiser Bojan Stupica pa je utemeljil in ključno zaznamoval zgodovino Jugoslovanskega dramskega gledališča. O teh in še drugih zgodovinskih delih so spregovorili srbski strokovnjaki, ki predstavljajo drugačen pogled na delo Slovencev v Beogradu. V filmu so predstavljeni tudi beograjsko Društvo Slovencev Sava in štirje Slovenci, ki v mestu danes živijo in ustvarjajo: nadškof Stanislav Hočevar, profesorica slovenščine Maja Đukanović, fotografinja Irena Herak in filmska maskerka Tina Šubic Dodočić. Scenarist filma je Andrej Doblehar, režiser Boštjan Vrhovec.

V našo družbo prihaja protokolarni natakar Jernej Bolka iz Podbrezij na Gorenjskem. Nekdanji nogometaš na polprofesionalni ravni je danes redni sodelavec za protokol za gostinske storitve. Svoje znanje bi v prihodnosti rad nadgradil s tečaji za someljeja 1. in 2. stopnje ter za baristo. Njegova želja je, da bi doma imel lepo negovano angleško travo, saj je urejanje zelenice njegov najljubši poletni hobi. Njegova super pomoč bo prijatelj Damir Tomić.

Sedmo sezono dokumentarne serije Mestne promenade, v kateri avtor in voditelj Andrej Doblehar že vrsto let predstavlja kulturno dediščino in tradicionalen utrip slovenskih mest, začenjamo s predstavitvijo Murske Sobote. Zgodovinsko in sodobno središče Prekmurja je bilo stoletja pod madžarsko oblastjo in kulturnim vplivom, kar je zaznamovalo tudi razvoj in podobo mesta. Predstavili bomo osrednje kulturne spomenike: grad, evangeličansko cerkev, katoliško stolnico, secesijsko in modernistično arhitekturo. Mesto nam bosta pomagala odkrivati zgodovinarka in dolgoletna direktorica Pomurskega muzeja Metka Fujs ter pisatelj in Prešernov nagrajenec Feri Lainšček.

Režiser: Božo Grlj

Kdo bo športnik leta 2023, kdo bo nasledil Kristjana Čeha, Uršo Bogataj in ekipo leta, lani je bila to mešana skakalna ekipa. Naši športniki in športnice so tudi letos blesteli na največjih mednarodnih tekmovanjih, a kot so vajeni, je na vrhu prostor le za enega. Odločitev slovenskih športnih novinarjev prav gotovo ni bila lahka. Prireditev v Cankarjevem domu bosta vodila Flora Ema Lotrič in Anže Bašelj.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V Prestižu danes o fotografiji. V studiu gostimo priznanega fotografa Tiborja Goloba, ki je fotografiral tudi svetovno zvezdnico Naomi Cambpell. Bili smo na profesionalnem fotografiranju z igralcem Domnom Valičem in pobliže spoznali poročno fotografijo.

»Neskončno« je naslov novega albuma Andraža Hribarja, s katerim se priljubljeni izvajalec in avtor vrača po treh letih. Čisto pravega sicer pri nas še ni, obstaja pa fiktivni butični glasbeni hotel. In to za srečo. V njem biva, prepeva in se sprehaja pevka Ani Frece s svojim akustičnim sestavom. Letos so se predstavili na Melodijah morja in sonca, zdaj pa pripravljajo novo avtorsko ploščo.

Drama. Constance in njen zaročenec Bruno upata, da bosta prevzela in modernizirala kmetijo Constanceinega očeta, ki je na robu bankrota. S svežimi načrti naj bi postala konkurenčna velikim kmetovalcem, ki na skupščinah odločajo, si delijo oblast in zemljo. Mlada in malce naivna Constance poišče pomoč pri karizmatičnem Sylvanu, ki ima zveze med kmeti in med lokalnimi politiki. A Sylvan Constanceino prošnjo izkoristi za spolno nadlegovanje. Constance je presenečena, odzove se zmedeno in neodločno, kar si Sylvan narobe razloži kot privolitev…

BEASTS / LA TERRE DES HOMMES / FRANCIJA / 2020
Režija: Naël Marandin / Scenarij: Marion Desseigne-Ravel, Marion Doussot, Naël Marandin / Igrajo: Diane Rouxel, Finnegan Oldfield, Jalil Lespert, Olivier Gourmet, Bruno Raffaelli, Clémence Boisnard in drugi …

Slovenska mreža REYN, ki deluje na področju inovativnih pristopov vključevanja romskih otrok v predšolske programe, praznuje deset let delovanja. V največjem romskem naselju pri nas, na Pušči, so odprli Hišo sobivanja in znanja. Odpravili se bomo tudi v Ribnico, kjer živi okoli dvesto Romov. Zveza za razvoj romskega turizma, športa in kulture Nova pot – Nevo drom pa je pripravila delavnico ustvarjanja adventnih vencev in božičnih okraskov.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov