Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Tarča »Divji zahod« institucij in izobraževanj v psihoterapiji

21. 9. 2023

Kdo so interesne skupine, ki so ključne v bitki za ureditev položaja psihoterapevta. To področje je veliko močvirje, ne le terapevtov, mrgoli tudi raznih društev, inštitutov, zavodov, ki dobro služijo z različnimi izobraževanji. Novinar Žan Dolajš.

Tarča Kdo vse izvaja psihoterapijo?

21. 9. 2023

Dejavnost psihoterapije lahko zdaj registrira vsak, tudi kozmetičarka z vikend tečajem ali nekdo, ki je čez noč ugotovil, da je to njegovo poslanstvo, s čimer pa bo še dobro zaslužil. Gre pri vsem le za denar in lastne koristi ali za dobrobit pacientov? Kdo vse ponuja pomoč? Novinarja Vanja Gligorović in Klemen Košak.

Tarča Povezovanje desnice?

14. 9. 2023

Priprave Nove Slovenije na devet mesecev oddaljene volitve v evropski parlament potekajo pod žarometom javnosti, kdo bo prevzel nosilno mesto na listi in kaj pomeni povabilo društvu Anžeta Logarja za skupni nastop na volitvah. Novinarka Vanja Gligorović.

Tarča Notranji boji in prihodnost levice

14. 9. 2023

Po poplavah sta se utrdili predvsem največji stranki Svoboda in SDS, druge ostajajo na obrobju političnega preživetja. Stranka Levica je politično jesen začela z novim vodstvom. Novinarka Anja Šter.

Tarča Je reforme odnesla voda?

7. 9. 2023

So poplave odnesle tudi pričakovanja in načrte o reformah, ki jim že sicer ni kazalo prav dobro? Vlada pravi, da ne, hkrati pa je jasno, da se plačna reforma odmika, zdravstvena celo v naslednji mandat - ne vemo še katere vlade. Novinarka Anja Šter.

Tarča Koliko bodo za sanacijo prispevala ministrstva?

7. 9. 2023

Urad predsednika države je pred 16-imi leti v mandatu Janeza Drnovška v korist poplavljenim svoj proračun oklestil za dobrih 100 tisoč evrov in denar namenil skladu. Obenem pa je daroval tudi že 25 tisoč evrov. Čemu pa se bodo zdaj odrekla ministrstva, uradi in politične stranke? Novinarka Anja Šter.

Tarča Kako do sedmih milijard za sanacijo?

7. 9. 2023

Kdo bo dal denar in kdo ne. Precej več, kot bi želele, bodo k sanaciji poplav morale prispevati banke, ki v zadnjem času kujejo visoke dobičke. Vprašali pa smo tudi velike gradbince in zdravstvene dobavitelje, ki z državo poslujejo v milijardnih zneskih, koliko so prispevali za obnovo Slovenije. Prav tako državna podjetja in tiste z lestvice najbogatejših. Novinar Žan Dolajš.

Tarča Šentilj tri mesece po majskih plazovih

31. 8. 2023

Kako sta država in občina poskrbeli za večinoma upokojence iz šentiljske občine, ki so se morali zaradi plazov izseliti iz svojih hiš pred tremi meseci? Kaj se je zgodilo, ko so kamere ugasnile? Novinarka Jasmina Gregorc Kozole.

Tarča Birokracija za slovenskimi vodotoki

31. 8. 2023

Kdo so zasebniki, ki upravljajo z našim javnim dobrim – vodami ter kako birokratska ustanova je Direkcija za vode, glede katere je bilo kar nekaj očitkov, kako je delila milijone za poplavno zaščito. Novinarka Anja Šter.

Tarča Gradnja na poplavnih območjih

31. 8. 2023

Analizirali smo, kako je sploh potekalo umeščanje v prostor sosek in podjetij na poplavna območja. Zakaj so pri tem sodelovali vsi – politika in stroka. Novinar Žan Dolajš.

Tarča Razdejanje po poplavah – štiri tedne kasneje

31. 8. 2023

Štiri tedne od poplav. Prebivalci najbolj prizadetih krajev, obiskali smo Zgornjo Savinjsko dolino in Koroško, še vedno ne morejo pozabiti in se sprijazniti s tem, da so izgubili vse. Novinarka Vanja Gligorović.

Tarča Tarča – iskrivi trenutki sezone

29. 6. 2023

Insinuacija je zoprna zadeva, tudi ko je besedo treba izgovoriti. Finančni minister pa se seveda piše Boštjančič in ne Finančič. Kje se je kdaj tudi zataknIlo – nam in gostom. Katere so najbolj iskrive izjave in trenutki v Tarčah te sezone. Novinarka Ana Bajuk.

Tarča Tarča – jezikovni kotiček

29. 6. 2023

Razgreta razprava v studiu in neprijetna vprašanja – včasih sledi tudi bolj ali manj posrečeno izmikanje odgovorom. »Probleme bo treba nasloviti« – ta beseda je v zadnjem mandatu postala ena izmed najbolj priljubljenih, prvi jo je uporabil premier, nato se je prijela tudi pri gospeh političarkah in gospodih politikih.

Tarča Afera Bošnjak – kaj se je zgodilo potem?

29. 6. 2023

Marca je v Tarči odmeval primer nevrokirurga Romana Bošnjaka. Ta je za samoplačniško operacijo tuje deklice v ljubljanskem Kliničnem centru zahteval plačilo še na račun hongkonškega podjetja. Pa ni bilo narobe le to, ugotovili smo, da je dobavitelj materiala Kliničnemu oddelku za nevrokirurgijo pravzaprav podjetje, ki je z njim povezano. In kaj je drugače danes? UKC Ljubljana še vedno naroča pri tem podjetju – zdaj bodo te izdelke naročili z javnim razpisom. Kirurg Roman Bošnjak v UKC-ju operira v enakem obsegu kot pred razkritji. Novinarka Mateja Cankar.

Tarča Pomanjkanje družinskih zdravnikov – kaj se je zgodilo potem?

29. 6. 2023

V tej sezoni smo večkrat govorili o zdravstvu. Vrste ljudi v Ljubljani, ki so ostali brez družinskega zdravnika, so šokirale vso državo. Direktorici zdravstvenega doma sta župan in mestni svet, lahko bi dejali v posmeh državljanom, kljub temu mirno potrdila celo dodatek za delovno uspešnost za leto 2021. Bolj kot razmere pa je vodstvo zdravstvenega doma skrbelo medijsko poročanje. Proti naši oddaji so vložili celo tožbo in nam poskušali preprečiti oddajo izpred zdravstvenega doma v Polju. Novinarka Vanja Gligorović.

Tarča Z infrastrukturnimi projekti se »nikamor ne mudi«

22. 6. 2023

Vozni red iz časa avstro-ogrskega cesarstva pred 109-imi leti kaže, da je vlak iz Ljubljane do Celja vozil slabi dve uri, manj, kot se je -- zaradi nepričakovane zamude -- vozila naša ekipa. Z enakim tempom kot vlaki tečejo tudi investicije na tirih in cestah -- tretjo razvojno os so začeli načrtovati že pred 50 leti. Novinarka Anja Šter.

Tarča Prometna politika v zastoju

22. 6. 2023

Kdo vse so bili ministri in vodilni funkcionarji v zadnjih letih, ko je prometna politika obstala? Kje so danes in ali tudi sami v prometnih zamaških? Kaj pravijo? Koliko študij smo medtem že pripravili in koliko so nas stale? Težava je tudi to, da so zdaj za promet pristojni kar trije ministri, z enim smo se zgodaj zjutraj z avtomobilom peljali v službo, ker bi vožnja z vlakom trajala predolgo. Novinarja Žan Dolajš in Vanja Gligorović.

Tarča Kdo so prvaki med dobavitelji v zdravstvu?

15. 6. 2023

Kateri dobavitelji so dobro poslovali v času zdajšnjega ministra in njegovega tesnega sodelavca Aleša Šabedra in komu so se posli zmanjšali? Novinarka Anja Šter.

Tarča »Loredan mora stran«?

15. 6. 2023

Zahtevo za odstop ministra za zdravje je sprožil Glas ljudstva po aferi v Psihiatrični kliniki, ker da je Bešič Loredan minister za privatizacijo in ne za bolnike. Takoj zatem je sledil padec podpore na javnomnenjski lestvici. Menjavo ministra za zdravje si želijo predvsem v koaliciji, medtem ko opozicija molči. Kaj je v ozadju zahtev za odstop, kdo so interesne skupine v zdravstvu, ki ministra ščitijo, in katere ga napadajo? Novinar Žan Dolajš.

Tarča Komu prodajajo Športno loterijo?

8. 6. 2023

Kakšno družbeno odgovornost lahko pričakujemo od tujih skladov, ki imajo sedeže v davčnih oazah, kjer optimizirajo svoje poslovanje? Je bila prodaja dogovorjena vnaprej in pod mizo? Kdo so tuji kupci? Novinarka Vanja Gligorović.

Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov