Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Zelena generacija Samo na spletu: Sam iz Finske

1. 8. 2021

Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme angus, kmetija pa ima tudi obširne površine gozda.

Zelena generacija Samo na spletu: Samu iz Finske

1. 8. 2021

Samu ima 20 let in se že od otroštva ukvarja s kmetovanjem.

Zelena generacija Samo na spletu: Tanel iz Saaremaaja

18. 7. 2021

Tanel Tang je na estonskem otoku Saaremaa zasnoval svoje podjetje z ekološko prirejo jajc. Projekt je začel le nekaj mesecev pred razglasitvijo epidemije covid in potreboval veliko energije in inovativnosti, da je lahko postavil objekt in tehnologijo, ki mu danes prinaša več kot 100 jajc na dan.

Zelena generacija Samo na spletu: Tri generacije

25. 7. 2021

Jossi in Kari, sta svojim otrokom zapustila kmetijo, ko še nista dopolnila 40. rojstnega dne. Prepričana sta, da je potrebno mladi generaciji zaupati in prepustiti kmetije novim, svežim, mladim in inovativnim idejam zelo zgodaj, če želimo da nam bo v prihodnosti še kdo prideloval hrano.

Zelena generacija Samo na spletu: E-Agronom

9. 7. 2021

Maik je mlad estonski kmet, ki skupaj z očetom obdeluje več kot 4000 hektarjev zemlje, kjer v večini rastejo ekološki pridelki. Maik je sodeloval tudi pri ustanovitvi E-Agronomov, skupine mladih IT strokovnjakov, ki so v Estoniji pred nekaj leti zasnovali aplikacijo, ki je v veliko pomoč predvsem velikim kmetom, da lahko digitalno nadzorujejo svojo kmetijo. Prikazno sliko po želji in kar objavite prosim

Zelena generacija Samo na spletu: Michal iz Poljske

1. 7. 2021

Michal Krajewski skupaj z ženo Anno in hčerkami skrbi za kmetijo na vzhodu Poljske, na kateri se ukvarjajo z vzrejo mlečnega goveda. Michal na kmetiji gospodari od leta 2006.

Zelena generacija Samo na spletu: Alessandro iz Oristana

27. 6. 2021

Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelavo  različne zelenjave na veliko.

Zelena generacija Samo na spletu: Luca, Simone in Marco iz Mamoiade

20. 6. 2021

Vse več mladih v Mamoiadi na Siciliji odpira svoje kantine.

Zelena generacija Samo na spletu: Mauro in Giuseppe s Sardinije

13. 6. 2021

Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno.

Zelena generacija Samo na spletu: Elena iz Arbusa

6. 6. 2021

Na Sardiniji smo obiskali Eleno, ki skrbi za turistično kmetijo Sa Perda Marcada v bližini mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac.

Zelena generacija Samo na spletu: Martina iz Guastalle

25. 5. 2021

Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini  Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih.

Zelena generacija Samo na spletu: Martin iz Wuschana

18. 5. 2021

Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje mleka gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na dvorišču.

Zelena generacija Samo na spletu: Viktoria Hutter

14. 5. 2021

Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Zgornji Avstriji. Lani maja je povezala lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike v projekt sajenja mladih dreves.

Zelena generacija Samo na spletu: Umberto, Valentina in Francesca

29. 3. 2021

V Italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični.

Zelena generacija Samo na spletu: Vesela motika

21. 4. 2021

Zagrebško podjetje Vesela motika se ukvarja z digitalnimi tehnologijami in novimi poslovnimi modeli v pridelavi hrane.

Zelena generacija Samo na spletu: Intervju z Janom Marinacem

21. 4. 2021

Jan Marinac je predsednik hrvaških mladih kmetov. Je tudi podjetnik, ki je prepričan, da danes poklic kmeta prinaša veliko izzivov in priložnosti tudi za mlade, ki niso iz podeželja.

Zelena generacija Samo na spletu: Intervju z Matijo Cetinićem Frankom

21. 4. 2021

Matija Cetinić Franko je bil vrhunski športnik, veslač, s kvalifikacijami za olimpijske igre, danes pa se ukvarjas pridelavo jagodičevja. S še 10 somišljeniki je ustvaril zadrugo Berry Organica.

Zelena generacija Urbana kmetija na strehi tržnice v Bruslju

7. 4. 2021

Na strehi bruseljske tržnice se je razvil projekt urbane kmetije.

Zelena generacija Samo na spletu: Luka Košir

23. 3. 2021

Luka Košir je eden izmed najuspešnejših slovenskih kuharskih chefov, vendar se tudi sam ukvarja s pridelavo hrane. Že nekaj let razvija prirejo rac in gosi, prideluje zelenjavo in načrtuje, da bo imela njegova restavracija tudi  svojo prirejo krško poljskih prašičev. Luka Košir pa je tudi povezovalec, spodbuja  in promovira  kakovostne pridelke in izdelke slovenskih kmetij in ocenjuje, da je v slovenskem prostoru še veliko možnosti za mlade, ki bi se ukvarjali s kakovostno pridelavo hrane.

Zelena generacija Samo na spletu: Mitja in Matjan Žgajnar

16. 3. 2021

Brata Mitja in Matjan Žgajnar sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krško poljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov