Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Samu ima 20 let in se že od otroštva ukvarja s kmetovanjem.
Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme angus, kmetija pa ima tudi obširne površine gozda.
Jossi in Kari, sta svojim otrokom zapustila kmetijo, ko še nista dopolnila 40. rojstnega dne. Prepričana sta, da je potrebno mladi generaciji zaupati in prepustiti kmetije novim, svežim, mladim in inovativnim idejam zelo zgodaj, če želimo da nam bo v prihodnosti še kdo prideloval hrano.
Tanel Tang je na estonskem otoku Saaremaa zasnoval svoje podjetje z ekološko prirejo jajc. Projekt je začel le nekaj mesecev pred razglasitvijo epidemije covid in potreboval veliko energije in inovativnosti, da je lahko postavil objekt in tehnologijo, ki mu danes prinaša več kot 100 jajc na dan.
Maik je mlad estonski kmet, ki skupaj z očetom obdeluje več kot 4000 hektarjev zemlje, kjer v večini rastejo ekološki pridelki. Maik je sodeloval tudi pri ustanovitvi E-Agronomov, skupine mladih IT strokovnjakov, ki so v Estoniji pred nekaj leti zasnovali aplikacijo, ki je v veliko pomoč predvsem velikim kmetom, da lahko digitalno nadzorujejo svojo kmetijo. Prikazno sliko po želji in kar objavite prosim
Michal Krajewski skupaj z ženo Anno in hčerkami skrbi za kmetijo na vzhodu Poljske, na kateri se ukvarjajo z vzrejo mlečnega goveda. Michal na kmetiji gospodari od leta 2006.
Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelavo različne zelenjave na veliko.
Vse več mladih v Mamoiadi na Siciliji odpira svoje kantine.
Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno.
Na Sardiniji smo obiskali Eleno, ki skrbi za turistično kmetijo Sa Perda Marcada v bližini mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac.
Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih.
Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje mleka gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na dvorišču.
Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Zgornji Avstriji. Lani maja je povezala lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike v projekt sajenja mladih dreves.
V Italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični.
Jan Marinac je predsednik hrvaških mladih kmetov. Je tudi podjetnik, ki je prepričan, da danes poklic kmeta prinaša veliko izzivov in priložnosti tudi za mlade, ki niso iz podeželja.
Matija Cetinić Franko je bil vrhunski športnik, veslač, s kvalifikacijami za olimpijske igre, danes pa se ukvarjas pridelavo jagodičevja. S še 10 somišljeniki je ustvaril zadrugo Berry Organica.
Zagrebško podjetje Vesela motika se ukvarja z digitalnimi tehnologijami in novimi poslovnimi modeli v pridelavi hrane.
Na strehi bruseljske tržnice se je razvil projekt urbane kmetije.
Luka Košir je eden izmed najuspešnejših slovenskih kuharskih chefov, vendar se tudi sam ukvarja s pridelavo hrane. Že nekaj let razvija prirejo rac in gosi, prideluje zelenjavo in načrtuje, da bo imela njegova restavracija tudi svojo prirejo krško poljskih prašičev. Luka Košir pa je tudi povezovalec, spodbuja in promovira kakovostne pridelke in izdelke slovenskih kmetij in ocenjuje, da je v slovenskem prostoru še veliko možnosti za mlade, ki bi se ukvarjali s kakovostno pridelavo hrane.
Brata Mitja in Matjan Žgajnar sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krško poljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.
Neveljaven email naslov