Policisti bodo zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo na okrožnem državnem tožilstvu. Foto: EPA
Policisti bodo zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo na okrožnem državnem tožilstvu. Foto: EPA
Ukradel 41 potnih listov

Za zdaj je znano le, da je ukrajinski trener vse potne liste spravil skupaj v črno torbo za prenosni računalnik, to pa pustil v slačilnici.

"V tej torbi je bilo 41 potnih listov državljanov Ukrajine. Gre za mlajšo hokejsko reprezentanco iz Ukrajine. Pri tem je bilo 12 polnoletnih, ostali pa so bili mladoletni člani te ekipe," je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Bojan Kitel.

Preiskali torbe vseh udeležencev
Organizatorji športne prireditve so pojasnili, da so bile vse garderobe, ne le ukrajinskih tekmovalcev, pod nadzorom, brez posebnega dovoljenja pa vstop v slačilnice ni bil mogoč, je poročala Televizija Slovenije.

V slačilnici so se preoblačile tri ekipe, skupaj okoli 30 otrok. Organizatorji so po prijavi izginotja preiskali ne le njihove, pač pa torbe vseh - okoli 300 - udeležencev. Potnih listov ni bilo niti v drugih garderobah, niti v avtobusih.

Kot so še navedli na PU Maribor, je neznani storilec, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo na okrožnem državnem tožilstvu, oškodovancem povzročil skupno za približno 1600 evrov škode.

Ukrajinci že doma
A kot so pojansili na ukrajinskem veleposlaništvu, so vsi oškodovanci kljub tej kraji že včeraj odpotovali iz Slovenije, dodaja TV Slovenija.

Na ukrajinskem veleposlaništvu pa so za TV Slovenija povedali, da bi bilo te ukradene listine težko zlorabiti, ker je kraja zabeležena v poseben register.

Ukradel 41 potnih listov