Policistom se je šestmesečna akcija obrestovala. Foto: BoBo
Policistom se je šestmesečna akcija obrestovala. Foto: BoBo

Preiskavo so začeli decembra lani. Slovenski, avstrijski in srbski kriminalisti so prek nje pridobili dokaze, da so bili vpleteni trije slovenski državljani, doma s celjskega območja, stari od 33 do 37 let, štirje državljani Srbije, stari 23, 28, 34 in 48 let ter 46-letni državljan BiH-a. Vsi tuji državljani razen dveh Srbov, starih 23 in 28 let, pa so imeli začasno bivališče prijavljeno na Celjskem.

Združba je v okviru avtoprevozniških podjetij, na relacijah med zahodnoevropskimi državami, prevažala večje količine mamil. Avstrijski organi so aretirali člana združbe, ki je v svojem tovornjaku prevažal 19 kilogramov konoplje, več kot 6.000 tablet akstazija in dva kilograma amfetaminov. V aretacijah še štirih članov združbe pa so zasegli dodatnih 64 kilogramov konoplje.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh na širšem celjskem območju opravili tri hišne preiskave in trem osebam odvzeli prostost. Med njimi je bil tudi eden izmed organizatorjev, Slovenec, ki živi na Celjskem. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Kriminalna združba, ki policiji do zdaj ni bila znana, bi s prodajo omenjene količine mamil pri prodaji na debelo zaslužila dobrih 200.000 evrov, s prodajo na drobno pa najmanj dva- ali trikrat toliko.