V okolici šolskega centra v Celju je večja skupina mladih nasilnežev dlje časa maltretirala svoje vrstnike. Foto: BoBo
V okolici šolskega centra v Celju je večja skupina mladih nasilnežev dlje časa maltretirala svoje vrstnike. Foto: BoBo

V okolici šolskega centra v Celju je večja skupina mladih nasilnežev dalj časa maltretirala svoje vrstnike. Nasilje je izbruhnilo v prvi polovici marca, ko se je zbralo tudi do 20 članov tolpe, v nekaterih primerih celo oboroženih z bejzbolskimi palicami.

V Aškerčevi ulici so pretepli dijaka, ki se je nato poškodovan zatekel na železniško postajo. Ustrahovanje in nasilje sta se nadaljevali tudi naslednje dni, dokler ni zadnjega obračuna preprečila policija, ki je bila obveščena o incidentu.

Štiri aretacije
Takrat in naslednji dan so aretirali štiri državljane Kosova, stare od 17 do 19 let. Domnevni 19-letni vodja skupine, ki je zastraševala vrstnike, Adem B. je po poročanju Dnevnika s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde za eno izmed dveh očitanih kaznivih dejanj in sprejel pogojno kazen šest mesecev zapora, ki pa mu je ne bo treba odslužiti, če v dveh letih ne bo zakrivil drugega kaznivega dejanja. Po izrečeni pogojni kazni je po približno mesecu dni zapustil pripor.

Nasilna celjska tolpa, v kateri naj bi prednjačili kosovski državljani, ki so na Facebooku pozirali z orožjem in velikoalbanskimi simboli, se je nato po marčevskih aretacijah umirila ali pa vsaj potuhnila, še navaja Dnevnik.