Nesrečo pri Verdu naj bi sprožila počena pnevmatika na tovornjaku. Foto: MMC RTV SLO/Barbara Renčof
Nesrečo pri Verdu naj bi sprožila počena pnevmatika na tovornjaku. Foto: MMC RTV SLO/Barbara Renčof
Verd
Razsuti tovor po vozišču. Foto: MMC RTV SLO/Barbara Renčof
Pobegi s kraja nesreče
Letos na cestah umrlo 75 ljudi

Zaradi prometne nesreče je primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in Postojna proti Ljubljani zaprta. Nastal je zastoj pred Senožečami, prav tako pa je nastal zastoj iz smeri Vipave proti Ljubljani. Obvoz je po cesti Senožeče - Razdrto - Postojna. Zastoj je nastal tudi na vzporedni regionalni cesti. V zastojih pustite prostor za interventni prehod, poziva prometno-informacijsko središče.

Prevrnjen tovornjak pri Vrhniki
Prva prometna nesreča se je zgodila okoli 11. ure, ko je 56-letni slovenski državljan vozil tovorno vozilo navzdol po klancu v smeri Ljubljane. Med vožnjo mu je iz do zdaj neznanega vzroka počila prednja pnevmatika na vlečnem vozilu, zaradi česar je vozilo sunkovito potegnilo v levo in trčilo v osebno vozilo, ki ga je prav tako v smeri Ljubljane vozil 31-letni državljan Češke. Tovorno vozilo se je nato prevrnilo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po njihovih navedbah so 56-letnika iz vozila rešili gasilci, nato so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Češki državljan po podatkih policije ni poškodovan, ogled kraja prometne nesreče pa še poteka.

Pri viaduktu Verd na avtocestnem pasu v smeri proti Ljubljani s tovornega vozila razsul peščeni tovor, je razvidno s posnetka avtocestne nadzorne kamere. Kot je za MMC sporočila dopisnica TV Slovenija Barbara Renčof, je tovornjaku počila pnevmatika. Ker je prebil ograjo, je promet oviran tudi na drugi polovici avtoceste.
Za osebna vozila v obe smeri priporočajo obvoz po regionalni cesti Logatec-Vrhnika. Obenem pa pozivajo, da vozniki v zastoju pustijo prostor za interventni prehod.
Druga nesreča se je zgodila med priključkom Razdrto in počivališčem Studenec. Obvoz je za osebna vozila mogoč po cesti Razdrto-Postojna.

Pobegi s kraja nesreče
Letos na cestah umrlo 75 ljudi