Petek je postal črn (fotografija je simbolična). Foto: Policija
Petek je postal črn (fotografija je simbolična). Foto: Policija

Okoli 18. ure se je v naselju Rečica pri Bledu zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni pešec z Bleda. Nesrečo je zaradi nepravilne strani vožnje povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Gorij. Voznik je vozil od Bleda proti Gorjam, v naselju Rečica pri Bledu pa je v desnem ovinku zapeljal zunaj vozišča in pri tem s prednjim delom vozila trčil v pešca, ki je pravilno hodil ob levem robu vozišča. Voznik osebnega avtomobila je vozil pod vplivom alkohola.

Druga prometna nesreča se je zgodila ob 19.47 zaradi vožnje v nasprotno smer po avtocesti. Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, 71-letna italijanska državljanka, zapeljala na nasprotno smerno vozišče že v Lescah in po napačni strani avtoceste vozila proti Kranju. V bližini viadukta Tržiška Bistrica je silovito trčila v osebni avtomobil, v katerem je sedel 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil v smeri Tržiča. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica zaradi poškodb na kraju nesreče umrla. Preostali udeleženci v prometni nesreči niso bili huje poškodovani.

Zaradi prometne nesreče je bila avtomobilska cesta od izvoza Duplje do Podtabora zaprta do 21.50, sporočajo s Policijske uprave Kranj.