Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Nesreča pri Velikem Cerovcu na cesti Novo mesto-Metlika se je zgodila nekaj po 11. uri. Po prvih ugotovitvah Policijske uprave Novo mesto sta bila udeležena tovorno vozilo in osebni avtomobil. Na kraju so še vedno gasilci, policisti in reševalci. Ti so dva hudo poškodovana udeleženca prometne nesreče odpeljali v bolnišnico, enemu ni bilo pomoči.

Nesreča pri Šentjerneju se je zgodila 20. junija. Po ugotovitvah policistov je voznik osebnega avtomobila nekaj po 1. uri zjutraj v Turpolju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Hudo poškodovanega 42-letnega moškega in lažje poškodovanega 18-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so tudi ugotovili, da sta njuna dva sopotnika kraj nesreče zapustila pred njihovim prihodom, vendar so ju kmalu izsledili.

Zaradi nasprotujočih si izjav udeležencev niso mogli potrditi, kdo je bil v času nesreče voznik. To naj bi ugotovili po končani preiskavi in opravljenih analizah ter ugotovljenega voznika nato ovadili, so še sporočili z novomeške policijske uprave.