Nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti pri izvozu Lesce. Foto: Marjeta Klemenc
Nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti pri izvozu Lesce. Foto: Marjeta Klemenc
Divje bežanje avstrijskega voznika
Avstrijski voznik divjal po gorenjki

Avstrijski voznik je na begu pred policisti trčil v policijsko vozilo. Policista sta ostala ukleščena, službena policijska psa pa sta poginila. Avtocesta med Radovljico in Lescami je bila zaprta do 5. ure zjutraj, je poročala novinarka TV Slovenija Marjeta Klemenc. Za zdaj še ni znano, zakaj je voznik bežal pred policijo.

Policija je pri kontroli prometa v Hrastjah pri Kranju in naprej proti Radovljici ustavljala 29-letnega avstrijskega državljana, ki je vozil nezanesljivo in nevarno, hkrati pa ni upošteval znakov, s katerimi so ga policisti ustavljali. Ker ga prometna patrulja ni mogla ustaviti, se je v ustavljanje pri Podtaboru vključila druga policijska patrulja, ki je tujca hotela ustaviti s postopnim zmanjševanjem hitrosti. To ji ni uspelo, saj se s svojim vozilom vanjo najprej zaletel, potem pa jo še prehitel.
Zato je tretja patrulja pri izvozu iz avtoceste za Brezje postavila kovinske bodice, prek katerih je voznik zapeljal, vendar pa kljub temu vozila še vedno ni hotel ustaviti. S predrtimi pnevmatikami je namreč vozil naprej in vmes najprej trčil v odbojno ograjo, potem pa silovito še v vozilo četrte policijske patrulje, ki je tujca s prižganimi modrimi lučmi čakala na zaviralnem pasu izvoza iz avtoceste za Lesce.

Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo policistov odbilo okoli 50 metrov naprej, policista in dva službena psa pa so ostali ukleščeni v vozilu. S tehničnim posegom so oba policista rešili šele gasilci, medtem, ko sta službena psa poginila. Tujec in en policist sta v prometni nesreči dobila hude telesne poškodbe, trije policisti pa so bili lažje telesno poškodovani, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Fotografije: Marjeta Klemenc in PU Kranj

Divje bežanje avstrijskega voznika
Avstrijski voznik divjal po gorenjki