V tovarni Purplatex je zagorelo okoli petih popoldne. Foto: Sabina Francek Ivović
V tovarni Purplatex je zagorelo okoli petih popoldne. Foto: Sabina Francek Ivović
Naklepen požig Purplatexa
Požar uničil Purplatex

V proizvodni hali podjetja Purplatex v občini Hrpelje-Kozina je zagorelo v petek ob 16.40. Za gašenje požara so bili aktivirani gasilci iz Sežane in Kopra ter okoliških društev. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je v objektu zgorela vsa oprema, stroji in material - poliuretanska pena. Po neuradni oceni je nastalo za 400 tisoč evrov škode, je poročala TV Slovenija.

Med intervencijo se je poškodoval gasilec, ki so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Na Policijski upravi Koper so pojasnili, da so kriminalisti zaključili ogled kraja požara. Trenutno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, preverjajo tudi sum storitve kaznivega dejanja v povezavi z namerno podtaknjenim požarom.

Ponovno bodo preiskali tudi vse do zdaj že zbrane podatke in pregledali posnetke z mobilnih telefonov očividcev, so še navedli na PU Koper.

Lastnik podjetja Purplatex Hektor Šepič je za Primorske novice povedal, da je zgorelo vse: stroji, izdelki, zaloge, material. "Zgorelo je 25 let trdega dela," je dodal lastnik podjetja. Pojasnil je še, da so zadnji delavci prostore zapustili ob 14.20, dobro uro in pol pozneje pa je zagorelo.

Naklepen požig Purplatexa
Požar uničil Purplatex