Zaradi nesreče je bila nekaj časa zaprta avtocesta proti meji s Hrvaško na Obrežju. Foto: Policija
Zaradi nesreče je bila nekaj časa zaprta avtocesta proti meji s Hrvaško na Obrežju. Foto: Policija

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je pri bencinskem servisu OMV na Jesenicah, v smeri mednarodnega mejnega prehoda Obrežje, zgodil nalet dveh osebnih vozil.

Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je 54-letni voznik osebnega vozila z nemškimi registrskimi tablicami v bližini bencinskega servisa OMV od zadaj silovito trčil v osebno vozilo registrskih tablic BiH-a, ki ga je vozil 47-letni moški.

Prometno nesrečo naj bi domnevno zakrivil 47-letni voznik, ki je sprva ustavil na avtocesti vzporedno z bencinskim servisom in nato po voznem pasu zapeljal vzvratno (domnevno, da bi zapeljal na bencinski servis). Takrat je po avtocesti za njim v smeri Obrežja pravilno pripeljal 54-letni moški in silovito trčil.

54-letni voznik je bil huje poškodovan, njegova sopotnica je dobila lažje telesne poškodbe. 47-letni voznik osebnega avtomobila se je poškodoval lažje, prav tako eden izmed potnikov v vozilu. Tri potnice v vozilu pa so se huje poškodovale. Po prvih ugotovitvah nobena izmed potnic, ki so sedele zadaj, ni bila pripeta.

Zaradi nesreče je bila avtocesta nekaj časa zaprta oz. je promet potekal po obvozu. Če bodo potrjene prve ugotovitve ogleda, bodo policisti zoper 47-letnega voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po prvem odstavku 323. člena kazenskega zakonika (za omenjeno kaznivo dejanje zakon predvideva denarno kazen ali zapor do treh let).

Foto: Policija