"Identiteto ponesrečenega je treba še uradno potrditi, a po vsem sodeč gre za pogrešanega raftarja, ki smo ga intenzivno iskali," so zapisali pri hrvaški gorski reševalni službi. Foto: BoBo

Iz HGSS-ja so namreč sporočili, da se je danes končala večdnevna iskalna akcija na Muri. "Identiteto ponesrečenega je treba še uradno potrditi, a po vsem sodeč gre za pogrešanega raftarja, ki smo ga intenzivno iskali," so zapisali na svoji spletni strani.

Truplo so našli v reki okoli 15. ure, 38 kilometrov od kraja nesreče, ki se je zgodila pri splavu v Novakovcu.

Čoln zadel v potopljeno drevo
Preiskava nesreče na reki Muri, kjer se je v četrtek na hrvaški strani meje prevrnil čoln z devetimi Slovenci iz Pomurja, je pokazala, da je čoln zadel v potopljeno drevo.

Kot pojasnjujejo na policiji, se je ob trku v potopljeno drevo, ki ga ni bilo mogoče videti iz čolna, sprednji del plovila dvignil, zadnji del pa je zalila voda, zato se je čoln prelomil.
Osmim osebam se je uspelo rešiti iz reke, eno pa so iskali vse do danes.

Po podatkih hrvaške policije je posadka čolna hotela pripluti do Donjega Miholjca v Slavoniji, a se je pri Novakovcih zgodila nesreča. V čolnu naj bili sicer tudi zelo izkušeni ljudje in poznavalci reke, a so tamkajšnji domačini opozarjali, da je Mura na tem mestu precej globoka in polna pasti.