Miha Jazbinšek je dejal, da odškodnine ni plačal, ker je čakal na žiroračune zavoda in doma, ki naj bi jima župan odškodnino namenil. Foto: BoBo
Miha Jazbinšek je dejal, da odškodnine ni plačal, ker je čakal na žiroračune zavoda in doma, ki naj bi jima župan odškodnino namenil. Foto: BoBo

Gre za okoli 4.700 evrov, ljubljanski župan Zoran Janković pa je na seji mestnega sveta novembra lani dejal, da bo polovico odškodnine podaril Materinskemu domu Ljubljana, polovico pa Zavodu za usposabljanje Janez Levec. Jazbinšek je zatrdil, da zneska ni plačal, ker da je čakal na žiroračun zavoda in materinskega doma.

"Jaz sem čakal, da bom dobil žiroračun, da se bom dogovoril okoli tega, ampak so bili oni zelo hitri, ima zelo hitre odvetnike," je dejal Jazbinšek. Sodišče je predlog o izvršbi izdalo na Jankovićev predlog, znesek pa mu bodo trgali od plače.

Janković čaka Jazbinška
v Pozitivni Sloveniji pa so pojasnili, da bo Zoran Janković doniral odškodnino domu in zavodu, kot je obljubil, ko bo Miha Jazbinšek denar nakazal. Dodali so, da bo Janković sredstva nakazal sam, in ne prek stranke ali ljubljanske občine.

Sodišče zavrnilo pritožbo
Miha Jazbinšek, ki v mestnem svetu prestolnice zastopa Zelene Slovenije, mora Zoranu Jankoviću plačati odškodnino zaradi izjav v intervjuju Delo decembra 2008. Jazbinšek je takrat kritiziral Jankovića, kar je ta doživel kot razžalitev in s civilno tožbo zahteval 20 tisoč evrov odškodnine. Proti Jazbinšku je zaradi domnevne žaljive obdolžitve v izjavi o goljufanju vložil tudi kazensko ovadbo, ki pa še ni dobila epiloga.

Sodišče je Jankoviću prisodilo denarno odškodnino v višini 4.000 evrov z obrestmi od decembra 2008. Višje sodišče je Jazbinškovo pritožbo zavrnilo in sodba je postala pravnomočna.