Črna kronika
(1)
Kristijan Kamenik
Kamenik trdi, da ni bil nikoli v Tekačevem. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Kamenik pred sodnika spet jeseni

Britanci se bodo seznanili z vsemi tehničnimi postopki
19. junij 2007 ob 13:00
Celje - MMC RTV SLO

Sojenje 35-letnemu Kristijanu Kameniku se bo po sklepu sodnega senata v sodišča v Celju nadaljevalo 11. septembra.

Do takrat mora forenzična ustanova iz britanskega Birminghama, ki skrbi za oblikovanje novega izvedenskega mnenja o zaseženih Kamenikovih športnih copatih, sicer edinem materialnem dokazu, izdelati vmesno poročilo in ga predstaviti na septembrski obravnavi.

Sodni senat je sprejel tudi sklep, da je treba britanskim forenzikom poslati ves zbrani dokazni material, med katerega sodijo zaseženi Kamenikovi športni copati številka 44, mapa s fotografijami teh obuval, njihov mavčni odlitek, posestni list ter uradni list umorjenega Štefana Poharca, videoposnetek s kraja umorov in skice ogledov.

Britanci se bodo seznanili z vsemi tehničnimi postopki
Britanski forenziki se bodo seznanili z vsemi do zdaj opravljenimi tehničnimi postopki na zaseženem materialu. Sodni senat pa pričakuje tudi njihovo opredelitev do že podanih izvedenskih mnenj slovenskih, švicarskih in nemških izvedencev ter da na podlagi celotnega materiala izdelajo dokončno mnenje.

Kamenik je obtožen štirikratnega umora v Tekačevem pred desetimi leti. Ob začetku ponovnega, že tretjega, sojenja je Kamenik povedal, da umorov ni zagrešil, saj umorjenih ni poznal.

Prijavi napako
Komentarji
dalila01
# 06.09.2007 ob 16:50
Kristjan držim pesti,da se že enkrat vse skupaj konča srečno v tvoje dobro.
Pomagal si mi shujšat kile in kile.Hvala.
Kazalo