Zaseženi heroin bi preprodajalcem lahko prinesel do 150 tisoč evrov zaslužka. Foto: MMC RTV SLO
Zaseženi heroin bi preprodajalcem lahko prinesel do 150 tisoč evrov zaslužka. Foto: MMC RTV SLO

Koprski kriminalisti so ugotovili, da je 46-letni Portorožan "svojim" preprodajalcem dobavljal heroin po ceni med 23 in 25 evrov za gram, ti pa so ga prodajali odjemalcem na območju Obale in Trsta za 30 in več evrov za gram.

Koprski preiskovalci so pri razbitju mreže preprodajalcev sodelovali z italijanskimi kolegi iz Trsta, potem ko so zaznali povečano ponudbo heroina na Obali in v Trstu z okolico. Skupaj so identificirali mrežo petih odjemalcev s tržaškega območja in jim neposredno po nakupu heroina tega zasegli.

Zasegli denar, zlatnino ...
Policija je 46-letnika, ki ga sumijo vodenja in organiziranja združbe, prijela v torek, ko je skušal prodati 756 gramov heroina na osrednjem parkirišču v Kopru. Policisti so isti dan opravili še več hišnih preiskav in zasegli več predmetov ter 50.000 evrov, za katere sumijo, da izvirajo iz preprodaje mamil. Med zaseženimi predmeti je tudi več kosov zlatega nakita v vrednosti 10.000 evrov.

... in skoraj 2 kg heroina
V preiskavi so zasegli skupaj 1,9 kilograma heroina, kar bi preprodajalcem po prodaji na črnem trgu lahko prineslo od 43.700 do 150.000 evrov. Heroin naj bi v Slovenijo prispel po t. i. balkanski poti iz Bolgarije, je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper Dean Jurič.

Grozi jim od enega do 10 let zapora
Pet pridržanih bodo kriminalisti ovadili zaradi utemeljenega suma storitve skupno 27 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi mamili, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo mamil. Zagrožena kazen za omenjena kazniva dejanja je od enega do desetih let zapora.