Črna kronika

Poudarki

  • Ovadeni zaradi suma zlorabe uradnega položaja
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 7 glasov Ocenite to novico!
Franc Kangler
Franc Kangler o ovadbi ne ve ničesar. Foto: BoBo

Dodaj v

Mariborski župan znova ovaden, tokrat zaradi tržnice

Vpleteni o ovadbi ne vedo ničesar
27. september 2012 ob 18:22
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Mariborski župan Franc Kangler je znova kazensko ovaden, tokrat zaradi domnevnih nepravilnosti pri financiranju gradnje mariborske tržnice.

Poleg njega naj bi bila ovadena še direktor urada za komunalno Vili Eisenhut in direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, piše časnik Dnevnik in dodaja, da je bila novogradnja na Vodnikovem trgu velik uspeh, saj je zaradi nje šlo v stečaj podjetje Mariborska tržnica, ki je upravljalo z objektom, branjevke pozimi zmrzujejo na odprti ploščadi, medtem ko večina poslovnih prostorov v pokritem delu objekta sameva.

Objekt je zgradilo podjetje Konstruktor, ki je leta 2006 še v času županovanja Borisa Soviča z mestno občino sklenilo pogodbo o ustanovitvi stavbne pravice za gradnjo parkirne hiše, pokrite tržnice in za ureditev ploščadi z zeleno tržnico. V projektni dokumentaciji je bilo vseskozi omenjeno, da bo pri tem gradbenem posegu treba prestaviti tudi komunalni kolektor. V dokumentaciji je navedeno, da bo ta poseg stal približno 490.000 evrov, strošek pa bi moral prevzeti Konstruktor.

Gradbena dela na kolektorju so se končala septembra 2007, več kot leto dni pozneje pa je Kangler z danes že propadlim Konstruktorjem podpisal pogodbo, s katero je plačilo prevalil na občino s pojasnilom, da je Konstruktor utrpel "nepredvidene" dodatne stroške. Pri tem je bil znesek v Konstruktorjevem zahtevku bistveno višji, saj je podjetje zaračunalo skoraj 640.000 evrov, še piše časnik. Nepravilnosti je že lani ugotovilo tudi Računsko sodišče.

Ovadeni zaradi suma zlorabe uradnega položaja
Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa je v povezavi s spornim poslom pojasnil, da so prejeli kazensko ovadbo zoper tri osebe zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in pravic. Zadeva je zdaj v reševanju pri pristojnem državnem tožilcu, trije vpleteni pa trdijo, da o domnevni kazenski ovadbi niso seznanjeni.

Sicer pa je to le še ena v vrsti kazenskih ovadb zoper mariborskega župana, med katerimi sta bili do zdaj dve že pravnomočno ustavljeni, in sicer v povezavi z Domom pod Gorco in nekdanjim nogometašem Milanom Arnejčičem. Zoper Kanglerja je vložen obtožni predlog v povezavi z dodelitvijo občinskega stanovanja vedeževalki Karin.

Tožilstvo je medtem vložilo zahteve za uvedbo sodne preiskave v primerih slike Mersada Berberja, ki je prav tako povezana s Konstruktorjem, in pri aferah Toplarna, ptičja hišica, zemljišče za pravoslavno cerkev in nakup bivanjskih enot. Ob tem pa je za zdaj v razreševanju pri pristojnem tožilcu še zadeva v povezavi s honorarjem enemu izmed mariborskih radijskih novinarjev.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Bohemic
# 27.09.2012 ob 22:32
kanglica v svoj zagovor ne zna prav nic drugega povedati kot zlajnani "to je politicni konstrukt," medtem ga pa bratec policist sciti z vseh strani. Da bi kaksen tehten argument, se bolje dokument ponudil, je bolj pobozna zelja.

Kaj, ko bi enkrat novinarji (ali zgoraj podpisani T.K.B.) preiskali vse njegove ovadbe, saj jim je res tezko ob takem enormnem stevilu, slediti.
Lepo vas prosim, da bo vse na enem mestu vidimo in vidimo kam vse je namocil svoje prste.
Clanek je lahko tudi v vec delih, ce je prevec materiala za enega - boste imeli tako vecjo branost :)

Lp
gesan
# 27.09.2012 ob 19:23
To je že smešno! Toliko ovadb...
Kaj pa naprej? A res v tej državi gre lahko vse tako zelo počasi, da razmišljam, da je jutranja megla pravi dirkač v nasprotju z tem našim vrlim represivno pravnim sistemom.

Kako je mogoče, da se lahko sistem dela tako norca iz ljudi?
thehumanist
# 27.09.2012 ob 18:33
Stara zgodba.Ovadba, o kateri ne ve ničesar, malo ga bodo kriminalisti trše prijeli, zgodilo se pa ne bo nič in še parkrat bo tako. Pol bo nadaljeval po starem in ko pridejo volitve, ga bodo/bomo Mariborčani izvolili, ker je "pravi štajerc" in ker se bodo ostali glasovi razgubili med 14 drugimi medlimi kandidati.
KmečkaPamet
# 28.09.2012 ob 00:03
Novo geslo mariborskega župana:

Kjer je kangla je tudi marica....
skretpapir
# 28.09.2012 ob 13:15
toti kangler? zakaj ga volite mariborčani? a zato da se kej piše o mariboru? ;)
CL1T
# 28.09.2012 ob 08:07
Naj ovadijo še arhitekta, streha tržnice namreč ni nič druga kot zločin.
johann
# 29.09.2012 ob 09:24
Ta tržnica je res mariborska sramota. Ker nihče več skoraj ne hodi na to grozno skropucalo, je bilo seveda treba pokriti izgubo s tem projektom.
In ne boste verjeli, kaj si je Franca in njegova garnitura izmislila: tržnica je začela pobirati 2€ parkirnine pod mariborskim Pohorjem za vsak avto, neglede na ćas parkiranja!!!!!!!!!!!!!
No, zaradi vestnosti delovnih ljudi, ki takih svinjar*ij političnih klik ne morejo več prenašati, je to parkirališče ostalo vedno bolj prazno, dokler res ni bilo prazno, he, he, he...
EPILOG: Končno so tudi oni ugotovili, da s tem "poslom" ne bo nič in da jih tisti študenteki , ki so tam kasirali pridejo dražje od pobranih vstopnin....
trocki
# 28.09.2012 ob 13:25
A to mu je spet Kresalova nastavila?
zoomenager
# 27.09.2012 ob 23:18
Policija še men kako ovadbo, očitn se od njih lepo bogati!
Bohemic
# 27.09.2012 ob 22:33
P.S.: in kaj je ze ukrenil z ovadbo glede podjetja Konstruktor? Politicni konstrukt seveda :)

Lp
Janko1973
# 04.10.2012 ob 15:14
Ta Kangler zgleda da je pa huda konkurenca našemu Zokiju.
izo
# 28.09.2012 ob 23:52
ta ima že precej ovadb, samo z ljubljanskim kavbojem se pa ne more primerjat!!

res? koliko 100% (naj bi ovadba ne šteje, tista kvazi potrjena,omenjena na mmc-ju ne) potrjenih ovadb ima?
jure_bure
# 27.09.2012 ob 18:34
ta ima že precej ovadb, samo z ljubljanskim kavbojem se pa ne more primerjat!!
Kazalo