Bulmastife, ki so napadli Megliča in pokončali Baričeviča, so usmrtili. Foto: MMC RTV SLO
Bulmastife, ki so napadli Megliča in pokončali Baričeviča, so usmrtili. Foto: MMC RTV SLO

Megliču je sodišče že pred časom prisodilo 86 tisočakov za nepremoženjsko škodo, zdaj pa še dobrih 16.000 evrov za gmotno škodo, poroča Delo. Zadnja sodba še ni pravnomočna. Renta mu pripada že od marca 2009, ko je vložil tožbo, zato se je znesek zapadlih obrokov do novembra 2014 povzpel na skoraj 26.000 evrov.
Dedinja pokojnega lastnika psov Saše Baričeviča mora Megliču od lanskega decembra vsakega 10. v mesecu tako nakazati rento, vrniti pa mu bo morala tudi skoraj 23.000 evrov pravdnih stroškov. Meglič je zaradi napada psov najprej tožil lastnico Zoro Roter in njenega partnerja Baričeviča. Po smrti Roterjeve in nato še Baričeviča je odškodnino zahteval od dedičev oz. Baričevičeve matere, ki je še edina živa sorodnica.

Megliča so bulmastifi napadli pred skoraj devetimi leti, ko se je po Oražnovi ulici v Ljubljani vračal iz službe. Psi so Tržičana hudo poškodovali, napad so ustavili šele policisti. Enega psa so takrat ubili, druge tri pa so lastnici Zori Roter odvzeli in poslali v zavetišče, kjer bi morali biti usmrčeni, a je slednje preprečil niz odločitev državnih organov. Isti psi so nato pokončali Sašo Baričeviča. Meglič je sprva zahteval 40.002 evra za premoženjsko škodo in 463 evrov mesečne rente.