Škoda, ki jo je povzročil ogenj, je velika. Foto: Danijel Poslek
Škoda, ki jo je povzročil ogenj, je velika. Foto: Danijel Poslek
Požar na Ptuju
Gasilci so se z ognjem dolgo borili. Foto: Danijel Poslek

Policija je obvestilo o požaru prejela 23.34. Na Osojnikovo ulico na Ptuju so bili takoj napoteni gasilci, ki so se z ognjem borili tri ure. Na požarišču so nato organizirali tudi gasilsko stražo.

Po dozdajšnjih ugotovitvah je zgorel lesen strop objekta, ki je bil pokrit s pločevino in je meril okoli 110 krat 16 metrov. Zgoreli so tudi električni stroji in vsa električna napeljava.

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje piše še, da je v požaru zgorelo 100 litrov topil in 100 litrov različnih olj. Gasilci so s požarišča umaknili dve plinski jeklenki in dve acetilenski jeklenki.

Po prvih ocenah znaša materialna škoda okoli 5 milijonov evrov.

Pri gašenju so sodelovala prostovoljna gasilska društva Ptuj, Grajena, Podvinci, Kicar, Turnišče, Hajdina, Železničar, Stojnci in Leskovec. En gasilec si je med delom poškodoval gleženj, en pa je dobil manjšo ureznino.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor bodo opravili ogled kraja požara. O vzrokih za požar do konca njihove preiskave ne bo mogoče govoriti, pravijo na PU-ju Maribor.

Bo nesreča otežila tudi sanacijo omrežja?
Bo pa to močno otežilo sanacijo slovenskega železniškega omrežja po ledeni ujmi, saj so v delavnicah edini pri nas vzdrževali kolesne dele dizelskih lokomotiv - te bodo morali zdaj voziti v tujino, je poročala Televizija Slovenija.

Na informacije, da bo nočni požar otežil sanacijo železniškega omrežja po vremenski ujmi, so se odzvali tudi na Slovenskih železnicah. Pojasnili so, da je danes že potekal operativni sestanek glede škode, ki jo je povzročil požar, in nadaljnjega dela. Zagotavljajo, da požar nikakor ne bo vplival na potek tovornega ali potniškega prometa in da bodo Slovenske železnice sprejele vse potrebne ukrepe za nemoten potek voženj.