Policisti so 31-letnega nasilneža v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, grožnje in izsiljevanja. Foto: BoBo
Policisti so 31-letnega nasilneža v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, grožnje in izsiljevanja. Foto: BoBo

Dolenjski policisti pojasnjujejo, da so bili v noči na soboto obveščeni o tem, da se na Dolenjih Sušicah sliši streljanje. Na kraj dogodka so poslali dva policista, ki sta bila v bližini. Ob prihodu na dvorišče sta iz notranjosti hiše zaslišala dva strela. Iz hiše sta pritekli oškodovanki in klicali na pomoč - storilec je po njunih trditvah ustrelil enega izmed družinskih članov, drugim pa grozil, da jih bo ubil.

Policista sta takoj vstopila v hišo in na hodniku naletela na storilca, ki je vanju meril s pištolo in se na ukaze, naj odloži orožje, ni odzival. Eni izmed žrtev je storilca uspelo odriniti, takrat pa sta policista zoper nasilneža uporabila telesno silo, ga obvladala in mu odvzela orožje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Že nekaj ur prej je streljal
Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec že nekaj ur predtem v Dolenjskih Toplicah s pištolo streljal v zrak. Ob prihodu v stanovanjsko hišo, kjer živi njegova nekdanja partnerica, pa je z orožjem grozil vsem družinskim članom in meril vanje. V prostoru je izstrelil sedem nabojev, pri čemer je 44-letnega moškega ustrelil v ramo. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici in ni v smrtni nevarnosti.

Stari znanec policije
Kriminalisti so po dogodku na domačem naslovu osumljenca opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli več nabojev in detonatorje eksplozivnih sredstev. Utemeljeno ga sumijo poskusa uboja, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, povzročitve splošne nevarnosti ter napada na uradno osebo. Preiskovalni sodnik je zato za 31-letnika odredil sodno pridržanje. Policisti so nasilneža v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, grožnje in izsiljevanja.