V poletnih dneh je na cestah več motoristov. Vozite previdno. Foto: BoBo
V poletnih dneh je na cestah več motoristov. Vozite previdno. Foto: BoBo

Zunaj naselja Trnjava se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila osebno vozilo in motorist. Ta je dobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.
57-letni voznik osebnega avtomobila je pri vožnji po regionalni cesti proti Lukovici polkrožno zavil levo, da bi zapeljal na obcestno parkirišče. Pri tem je zaprl pot motoristu, ki je v tistem trenutku v isti smeri pripeljal s Trojan. Motorist je trčil v zadnji bočni levi del avtomobila in padel po vozišču ter obležal pod avtomobilom.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje ga je pred prihodom gasilcev očividcem uspelo rešiti izpod vozila, a je bila pomoč zaman.

Pobegnil s kraja nesreče
Na Ptuju se je ob 20.20 v krožnem križišču nasproti trgovskega centra Super mesto zgodila prometna nesreča s pobegom. Osebni avtomobil sive barve neznanih registrskih oznak je trčil z voznikom mopeda, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Voznika avtomobila in vse morebitne očividce naprošajo, da se zaradi razjasnitev okoliščin nesreče oglasijo na policijski postaji Ptuj ali pokličejo na telefonsko številko 113.
Dvigalo do smrti poškodovalo delavca
V koprskem pristanišču se je nekaj po 19. uri zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl delavec. Pri pretovoru blaga z ladje ga je poškodovalo dvigalo. Poškodbe so bile tako hude, da mu niso mogli več pomagati, je poročal Radio Slovenija.