Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper pri treh gospodarskih družbah  izvajajo hišne preiskave. Foto: MMC RTV SLO
Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper pri treh gospodarskih družbah izvajajo hišne preiskave. Foto: MMC RTV SLO

Več o samem poteku in trajanju preiskav, ki so jih sprožili zaradi obstoja utemeljenih razlogov suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete, za zdaj ne morejo povedati.

Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti obiskali tri družbe, ki so v posredni lasti Igorja Jerota - TrgoAvto, Koroške trgovine in MG.

Osumljen direktor in nadzornik
Bili so na sedežu Trgoavta v Hrpeljah, med osumljenimi pa sta predsednik uprave Matjaž Cegnar in nadzornik Leon Duraković, je pred sedežem Trgoavta medijem potrdil Cegnarjev odvetnik. Zagotovil je, da njegov klient ni storil ničesar kaznivega. Sicer pa drugih konkretnih očitkov ni, podlaga za sum pa je anonimna prijava iz lanskega novembra, je še pojasnil Dejan Babič.

Izčrpavanje podjetij?
Podjetje Trgoavto je sicer tik pred zlomom, kar je posledica finančnega izčrpavanja, ki ga je v zadnjih petih letih počasi izvajalo novo vodstvo, z Igorjem Jerotom na čelu. Zarubili so jim že opremo po trgovinah, saj imajo za skoraj 80 milijonov evrov dolgov in sedem blokiranih računov, je pred dnevi poročala dopisnica TV Slovenija Helena Florenin Pasinato.