31-letnik je edini osumljeni v tem primeru. Foto: BoBo
31-letnik je edini osumljeni v tem primeru. Foto: BoBo

V petek je bil v svojem stanovanju v Mariboru najden mrtev 57-letni moški. Tamkajšnja kriminalistična policija je na medijski konferenci predstavila dozdajšnje ugotovitve preiskave.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so se poleg očitno umorjenega (na truplu so našli številne vbodne rane) v petek zadrževali in popivali še vsaj trije moški. Popoldne sta dva stanovanje zapustila.
Med preostalima, 57-letnikom in 31-letnikom, se je po navedbah policistov vnel prepir, ki se je končal tako, da je mlajši z nožem večkrat zabodel starejšega. Zabodeni je na kraju dogodka izkrvavel.

Umor je po mnenju vodje sektorja kriminalistične policije Roberta Munde posledica opitosti in spora.

Kriminalisti so od začetka kot osumljenca pridržali 53-letnega moškega iz Maribora, a ga kmalu izpustili, saj se je izkazalo, da s kaznivim dejanjem ni povezan.

Do 15 let zaporne kazni
Pozneje so v Mariboru pridržali omenjenega 31-letnega moškega. Utemeljeno ga sumijo kaznivega dejanja umora na grozovit način, za kar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Osumljeni je slovenski državljan in ima na območju Maribora prijavljeno začasno prebivališče.

V ponedeljek je dežurni preiskovalni sodnik zanj odredil pripor.

Po navedbah mariborskih kriminalistov so osumljenca v preteklosti že obravnavali, predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.