Policija se je za posredovanje informacije o pokojniku zahvalila občanom. Foto: PU Maribor
Policija se je za posredovanje informacije o pokojniku zahvalila občanom. Foto: PU Maribor

Pred tednom dni je gobar v gozdu na Pohorju, v bližini zgornje postaje Vzpenjače, našel moško truplo. Mrliška oglednica je zaradi poškodb na truplu posumila, da je moški žrtev kaznivega dejanja. Ko je policija identificirala truplo s pomočjo objave v medijih in klicev občanov, so začeli preiskavo domnevnega kaznivega dejanja.

Več zlomov in druge hude poškodbe
Sumijo, da so okrutno dejanje storili 36-letni moški, 35-letna ženska, 25-letni moški, 18-letni moški in mladoletnik. 43-letnega moškega iz Rošnje so tisto soboto hudo pretepli že na njegovem domu, nato pa so ga prisilili, da je sedel v avtomobil, s katerim so ga odpeljali v gostinski lokal. Tam so ga še huje pretepli.

Dobil je več zlomov okostja in hude poškodbe. Trije osumljeni so ga z vozilom odpeljali na Mariborsko Pohorje, kjer so po dosedanjih ugotovitvah policistov njegovo truplo odvrgli v gozd.

Tri osumljence so pridržali že čez dva dni, dva pa še dan pozneje. Vse so privedli k preiskovalnima sodnici in sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Maščevanje zaradi razmerja
Razlog za njihovo kruto početje naj bi bilo maščevanje, ko se je razvedelo, da je imela žrtev razmerje s 35-letno osumljenko. 36-letni osumljenec je za njuno razmerje izvedel julija letos, pokojnega pa je nato večkrat napadel in mu grozil, a žrtev teh dejanj policiji ni naznanjala.