Črna kronika

Poudarki

  • Osumljenka naj bi imela po neuradnih informacijah hude psihične težave in bila odvisna od mamil.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Kriminalisti
Kriminalisti so osumljenko prijeli na kraju zločina. Foto: BoBo

Dodaj v

Osumljenka za umor v Mariboru pred preiskovalnim sodnikom

Po neuradnih informacijah je imela že več let težave s prepovedanimi drogami
30. april 2017 ob 18:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Policisti za umor 74-letne ženske v Mariboru sumijo 44-letno osumljenko, ki so jo tudi privedli pred preiskovalnega sodnika. Osumljenki za umor grozi najmanj 15 let zapora.

Po do zdaj zbranih informacijah se je 44-letnica v stanovanju skregala s 74-letnico, nato pa jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Policisti so na kraju dogodka našli 44-letnico in jo osumili umora, je povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda.

Kraj kaznivega dejanja si je ogledala dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Kriminalisti so medtem z zbiranjem obvestil ugotovili, da je mlajša ženska večkrat zabodla starejšo, ta pa je zaradi poškodb izkrvavela in na kraju umrla. Osumljenko so na kraju dogodka pridržali.

Stara znanka policije
Po neuradnih informacijah naj bi bila osumljena 44-letnica hči pokojne 74-letnice, ki ima že vrsto let težave z zlorabo mamil, bila pa naj bi tudi vključena v metadonsko terapijo, je poročal časopis Dnevnik.

Da je osumljenka stara znanka policije, je potrdil tudi Munda, saj so jo policisti v preteklosti že obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj. Osumljenka se je v času pridržanja pred očitki branila s pomočjo zagovornika, ki ji je bil dodeljen po uradni dolžnosti.

L. L.
Prijavi napako
Kazalo