Prvi test, opravljen z indikatorjem alkohola na kraju nesreče, je pokazal, da je imel voznik v krvi več alkohola, kot je dovoljeno. Foto: BoBo
Prvi test, opravljen z indikatorjem alkohola na kraju nesreče, je pokazal, da je imel voznik v krvi več alkohola, kot je dovoljeno. Foto: BoBo

Vilfan je v izjavi za javnost pojasnil, da je predsednika DZ-ja že obvestil, da nepreklicno odstopa z mesta poslanca DZ-ja. Ob nesreči je imel 0,32 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, medtem ko dovoljena meja znaša 0,25 miligramov. Poškodovanec ima po njegovih navedbah zlom roke, podplutbe in odrgnine.

"V prepričanju, da nisem spil preveč in da sem sposoben vožnje, sem se odpravil domov, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodka," je povedal. Dogodek izjemno obžaluje, poškodovanega pa je že obiskal v bolnišnici in se mu opravičil.

Nesreča se je zgodila v soboto popoldne
Po podatkih Policijske uprave Ljubljana se je nesreča zgodila okoli 18.15, ko je 56-letni voznik osebnega avtomobila zavijal s Celovške na Pečnikovo, pri tem pa trčil v pešca, ki je prečkal vozišče v času, ko je bila v njegovi smeri zelena luč.

Prvi test, opravljen z indikatorjem alkohola na kraju nesreče, je pokazal, da je imel voznik v krvi več alkohola, kot je dovoljeno. Ker pa zakon zahteva, da se ob nesrečah s hudimi poškodbami odredi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, so policisti odredili tudi tega.

Policija bo po prejemu izvidov strokovnega pregleda te posredovala tožilstvu, so pojasnili na PU-ju Ljubljana, kjer so še navedli, da po njihovih podatkih pešec ni v smrtni nevarnosti. Zoper voznika so podali kazensko ovadbo.